Ode aan Utopia. Win een VIP-ticket voor het BK Poetry Slam 2016

Omschrijving

De jury kroonde 'Kantoren' van Boris Claes tot winnaar. Boris krijgt een VIP-ticket en zal erbij zijn op 29 oktober in Leuven, tijdens het BK Poetry Slam 2016. Proficiat!

Wil jij ook komen? Check dan ons facebookevent voor alle info.

 

----------------------------------------------------------

 

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Thomas More in Leuven zijn meesterwerk Utopia publiceerde. De stad viert deze verjaardag o.m. met het Belgisch en Europees Kampioenschap Poetry Slam 2016. Ontdek het feestprogramma op www.utopialeuven.be.

 

Utopia, het satirische relaas over een ideale samenleving, is actueler dan ooit. Klim in je pen en schrijf net als de finalisten van het BK Poetry Slam je eigen ode aan het meesterwerk van Thomas More. Hou het kort maar krachtig. Schrijf in max. 2000 tekens een essay, gedicht, kortverhaal, monoloog of dialoog geïnspireerd op het gedachtegoed van Utopia.  

 

Nog wat inspiratie nodig? In dit filmpje ontdek je heel wat kenmerken van het genre. Satire presenteert een centrale boodschap op een overdreven manier. De tekst is geestig maar subtiel en biedt stof tot nadenken. Nog een laatste tip? De satire begint in Utopia al bij de titel.

 

De jury selecteert één tekst die we publiceren op de homepage van Azertyfactor. Bovendien krijgt de winnaar een VIP-ticket voor het BK Poetry Slam op 29 oktober 2016 in de Leuvense stadsschouwburg.

 

Het BK Poetry Slam 2016 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw i.s.m. 30CC, Pianofabriek, Lezarts Urbains en met de steun van Poëziecentrum.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.