Scenariowedstrijd voor (korte) stripverhalen

Terug naar overzicht

Stripgids stelt voor:

de eerste SCENARIOWEDSTRIJD
voor kortverhalen

Voor wie?
Voor iedereen met een goede pen; leeftijd, geslacht, overtuiging of schoenmaat spelen geen rol.

 

Waarom?

Stripgids wil de scenarist in het zonlicht plaatsen. Al speelt hij een vaak een cruciale rol bij het welslagen van een strip, toch wordt de scenarist (m/v/x) even vaak gemakkelijk vergeten.

 

Hoe?

Stuur je scenario voor 1 september naar redactie@stripgids.org. Of bezorg het per post: Stripgids vzw, p/a De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout. Maak het niet te lang: maximum 10 pagina’s volstaan. Onze jury – bestaande uit tekenaars, scenaristen en uitgevers – beslist wie de winnaar wordt.


Wat valt er te winnen?

De verstripping van jouw scenario door een bekende stripmaker én de publicatie van jullie samenwerking in nummer 2 van Stripgids. Dat verschijnt begin november.

Kortom, jouw kans om door de grote poort de stripwereld binnen te komen!

 

 

Stripgids is hét blad voor de stripliefhebber, al sinds 1974. Vanaf dit nummer brengt het elke zes maand een onweerstaanbare mix van voorpublicaties, essays, kortverhalen, recensies en interviews. Stripkenners roemen het blad omwille van de diepgang en de kwaliteit van de bijdragen. Zij die daarentegen slechts sporadisch een strip in handen houden, worden bekoord door de waaier aan onderwerpen, de variatie in stijlen en de mix tussen bekend en onbekend werk. Stripgids is, zoals zijn naam suggereert, een betrouwbare strip doorheen de wondere wereld van het beeldverhaal. De redactie wordt bemand door vooraanstaande stripmakers als Judith Vanistendael, Simon Spruyt, Marc Legendre en Nix, naast journalisten Karl Van den Broeck (Apache.be, voorheen De Morgen en Knack) en Roel Daenen (Bruzz).

 

Het nieuwste nummer verschijnt op 15 juni. Meer info op www.stripgids.org

De deadline voor deze schrijfkans is voorbij, je kunt niet meer deelnemen.

Deze pagina is enkel toegankelijk op een groter scherm.

Home