Vandaag, toen ze opstond, is ze met het verkeerde been uit bed gestapt. Het gevoel dat alles scheef loopt en ze niets goeds kan doen. Ze wankelt. Negativisme. Ze giet over van zelfmedelijden en wil zich steeds verantwoorden. Elke seconde meer en meer. Zich verontschuldigen ook. Voor alles wat ze heeft gedaan of niet gedaan. “Sorry dat ik er niet voor je was. Sorry dat het verleden me heeft ingehaald.” Bijna verstikt ze in die negatieve gedachten, in al dat ge-sorry.

 

Ze pakt haar jas van de haak en loopt de nacht in, op zoek naar een frisse wind. De noorderwind danst door haar zwarte, lusteloze haren. Ze zet het op een loopje en rent en rent, zo hard ze maar kan. Waarheen, weet ze niet. Gewoon geen zin meer om zich te moeten verontschuldigen. Fouten maken is menselijk en de één doet het al wat vaker dan de ander. Zeker op een dag als vandaag waar complexe gedachten door haar hoofd schoppen als op een voetbal. Haar hoofd staat op springen. Het woord “sorry” weegt loodzwaar, net een baksteen. Dat zij zich maar eens verontschuldigen, al die anderen waar zij steeds voor klaar stond, gedienstig en begripvol.

 

Haar ziel lijkt in noodtoestand, misschien zelfs in oorlog. Een gevecht van emotie, woordeloos. Tijd voor wapenstilstand, een nieuwe kijk op haar gevoelens. Een windvlaag stopt bruusk haar gedachten. Een bliksemschicht doorklieft de donkere, boosaardig kijkende hemel. Ook dat nog! Dikke regendruppels vallen uit de hemel, als bakstenen. Ze wil niet dat haar hart een steen wordt. Koud en kil. De pretlichtjes in haar ogen waren even verloren gelopen. Door de bliksem flikkert het licht weer op. Haar hart voelt lichter aan. Gelouterd door de natuur, de regen en de wind. Haar lippen beven van de kou maar haar hele lichaam heeft zijn evenwicht teruggevonden. Evenwicht tussen vergeven en vergeven worden, tussen geven en nemen. Een louterende dag. Geen ge-sorry meer nodig. Niet meer. Eindelijk!

Geschreven door Fatiha Berrazi op 30/09/2016 - laatst aangepast op 30/09/2016

  • flitsverhaal

Deze pagina is enkel toegankelijk op een groter scherm.

Home