Over koffiebonen, zwaluwen en lichaamsbeharing.

1 okt. 2016 · 6 keer gelezen · 0 keer geliket

Afspraak met mezelf. Elke dag iets zin-of onzinnigs op papier zetten. Zo was het overeengekomen zo gaan we het doen. Maar vandaag lijkt mijn pen wel leeg. Aan wat zou ik vandaag wat bladvulling kunnen verkwisten? 
Mijn nieuw koffiemachien is een kanshebber. Elke morgen vergeef ik het de schreeuwerige luidruchtigheid van het malen der bonen omdat luttele minuten later de huiskamer volledig gehuld is in de fijnste, geurige koffiearoma's die spontaan een glimlach op mijn tronie toveren. 
Dan twijfel ik ineens om mijn regendouche of mijn gelaatstrimmer lyrisch te bewonderen en hier te huldigen omdat die toch de grootste verantwoordelijkheid dragen om mij min of meer toon-en aaibaar voor de dag te brengen. 
Of is het mijn balans misschien die me er (welliswaar met een berispend vingertje) op wijst dat zonder enige soberheid de wijzer echt wel veel te ver de verkeerde richting zou uitslaan.
Of is de haat-liefdeverhouding met mijn wekker het waard om 10 zinnen over te bedenken omdat die er toch als enige in slaagt me niet tot hoognoen in mijn stinker te laten liggen.
Maar dan schiet me te binnen dat ik al deze ochtendrituelen niet zo fanatiek blijgezind zou doen mochten vrouw en kinderen niet het leidend voorwerp zijn van dit pas ontstane opstelletje dat ik nu onzinnig verzin. 
Zonder hen zouden de gemalen bonen maar lawaai zijn, de douche te koud of te heet. De balans had waarschijnlijk al plaats gemaakt voor een weegbrug. De zwaluwen zouden de wintertrek kunnen overslagen omdat ze wellicht de winter zouden kunnen doorbrengen in mijn onverzorgde weelderige tierende lichaamsbeharing.
En dan bedenk opeens ik dat allemaal eigenlijk niet in een bevattelijk opstelletje van 20 regels kan uitdrukken. Ik kan niet zomaar wat nietszeggende mooie woorden produceren om proberen weer te geven wat de kroost betekent. Het neergeschrevene zou de lading niet dekken! Een vruchteloze 3e poging! Net niet! Goed geprobeerd, maar het zou maar een flauw afkooksel blijven van de soep die het zou moeten zijn.

   

<object id="__symantecPKIClientMessenger" style="display: none;" data-install-updates-user-configuration="true" data-supports-flavor-configuration="true" data-extension-version="0.5.0.161"></object>

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

1 okt. 2016 · 6 keer gelezen · 0 keer geliket