Nieuwe schoenen, nieuwe handtas, nieuw kapsel…

Maar vandaag heb ik geen zin om mooi te wezen.

 

Vandaag draag ik het soort broek dat mijn partner haat. Een broek die zelfs niet dient om me op zondagochtend van het bed naar de zetel te verplaatsen, om te zappen want er is niets op tv.

 

Vandaag ga ik ‘beha loos’ door het leven. Dat is namelijk de ultieme vrijheid voor een vrouw met, we kunnen het op verschillende manieren zeggen maar laten we het beleefd houden, een grote boezem. Het truitje dat vandaag deze vrijheid bedekt hangt al jaren in de kast. Maar het ging ooit nog wel eens van pas komen. Bij deze dus, niet echt geschikt voor wat het dienen moet, maar kom!

 

Met de ene snack na de andere eet ik mijn zorgen weg. Met bier, wijn en wat ik in de kast kan vinden spoel ik alles door. Dit doet een vrouw nu eenmaal als ze baadt in zelfmedelijden. Laat haar, het voelt goed, het helpt. Volgende keer sport ze alles weg, zoekt ze een andere manier. Beloofd!

 

Vandaag is het innige deelneming aan mezelf. Voor de problemen op het werk, voor het lief dat lastig doet, voor die kilo te veel op de weegschaal, ... voor alles wat tegenzit in mijn leven!

 

En dat de wijn smaakt.

Potverdekke, de wijn smaakt!

Geschreven door An Spoelders op 17/01/2014 - laatst aangepast op 04/08/2016

  • column

Deze pagina is enkel toegankelijk op een groter scherm.

Home