Ik zou graag dictator willen zijn

8 okt. 2017 · 13 keer gelezen · 0 keer geliket

“Papa? Mag ik nog even TV kijken?”... “Natuurlijk lieve schat, naar wat wil je nog kijken voor we naar mama gaan?”

 

Ik zag haar denken, maar niet zoals ik andere mensen zie denken... Het was de puurste onschuld zelve die aan het denken sloeg. “Zet maar Gert Late Night op papa, heb je dat niet opgenomen? Ik had graag nog eens gelachen met die mislukte talkshow van Gert Verhulst en zijn nicht James Cooke.”

 

“Wel dat heb ik niet opgenomen lieve schat, ook mijn humor kent zijn grenzen. Hoe komt het eigenlijk dat je geen interesse meer toont in het kijken van Paw Patrol, Bubble Guppies, Dora,....?”

 

“Papa! Seg! Doe is niet zo raar? Ik ben al wel 4jaar hoor, je zal zelf toch best weten dat wij vrouwen zoveel meer en sneller volwassen zijn als mannen? Ik ben al een grote meid, ik moet niet meer kijken naar van die kinderpromma’s. De tijd dat je mij kon sussen met een Dora die via de verdomse hyperactieve kaart een schatkist probeert te vinden is al even passé als de belofte van Gertje die de bel eens ging maken.”

 

Vrouwen.

 

“En trouwens papa, als ik zo eens naar K3 kijk? Dan krijg ik de indruk dat die pubers drugs nemen om zo kindvriendelijk over te komen? Ik denk als je Klaasje tegenkomt in de winkel, dat zij zo een omhoog gevallen trut is. Ken je dat liedje niet van The Clement Peerens Explosition? Foorwijf? Op een gegeven moment zingt onze Clement, en ik citeer - Gij se lelijk foorwijf, trezebees. A verstand zit in a bjuutikees - ... Wel papa? Ik ben er dus zeker van dat er effectief in een bjuutikees meer verstand zit dan in Klaasje zelf. Dat terzijde, wnr gaan we eens naar K3?”

 

 

Ze heeft gelijk ook! Pracht van een kind, enkel maar liefde voor jou mijn kleine grote meid. Als ik zo eens regelmatig polste naar wat ze later wou worden klonk het antwoord steevast... “Prinses!” Ik repliceerde nog dat ze dat al is en altijd zal zijn, maar het mocht niet baten. Natuurlijk als meisjes evolueren naar volwassen vrouwen in een tijdspanne van 4jaar? Dan veranderen dus ook logischer wijze de antwoorden op bepaalde vragen. Zo hadden we het vorige keer nog over de uit de hand gelopen betoging in Hamburg tijdens de G20-top... Tussen de spaghetti door polste ik zo nog eens of ze nog steeds een prinses wou worden als ze nog groter gaat worden.

 

“Ik zou graag dictator willen zijn papa. Ik ben er namelijk zeker van dat mijn opvattingen over het dirigeren van een betere wereld voor iedereen een goede zaak zou zijn. Begrijp me niet verkeerd hoor papa, want ik merk dat je nogal verschiet? Ik zou het beter doen als Pol Pot, Stalin, Koning Leopold II, Hitler, Saddam Hussein, Mao en Steve Stevaert tesamen. Ik laat geen volkeren vermoorden omdat ze mij niet aanstaan. Ik zou een dictatorschap van liefde overbrengen! Samen spelen is samen delen zou de leuze zijn waar ik met ten strijde trek. Geef toe? Als ik nu al een glimlach op iedere passant zijn gezicht kan toveren? Dan is het een roeping om me als zelfstandige vrouw te verdiepen in het grootste probleem dat onze aarde ontsiert. Oorlog. Mag ik later zo een dictator zijn papa? Plz?”

 

“Zeer graag zelfs lieve meid!”

 

 

 

“Kom, doe uw schoenen al maar aan... Vergeet uw jas niet. We gaan vertrekken naar mama... Ooh wacht, uw toverstok nog lieve schat! Ben er zeker van dat deze nog van pas gaat komen tijdens uw politieke tocht naar het verspreiden van essentiële liefde.”

 

“Love you papa!” ...

 

“Love you too lieve schat!” ...

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

8 okt. 2017 · 13 keer gelezen · 0 keer geliket