Theorie en praktijk, een wereld van verschil

15 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

Theorie en praktijk dus, volgens Vermaelens Projects een wereld van verschil. Ik denk er ook zo over. Twee totaal verschillende werelden die zich met elkaar hand in hand moeten zien te redden. Een verplicht nummertje van de leerkrachten op school die u moeten zien klaar te stomen om er iets van te maken als je later gaat werken. Leerkrachten... ik heb er compassie met. Ook al is het voor hen een keuze of een roeping, of nog van die gedachten waar ze ’s nachts wakker van liggen als ze niet kunnen slapen wnr ze stresserende dag nummer zoveel achter de rug hebben.

 

De theorie, wat leert het ons eigenlijk allemaal bij? Dat we door middel van een sprookje te verkondigen er voor willen zorgen dat je later juist niet in sprookjes mag geloven. Het is de mythe van de femme fatale die nog nooit geneukt heeft zonder het licht uit te doen. Wijven die zich als theorie laten doen uitstralen door een gevat antwoord te geven wat de openingsuren van de Hunkemöller zijn, om vervolgens het wiel te heruitvinden en met hun GPS nog maar dreigen verkeerd te rijden. Allemaal zonder ik nog maar een vraag gesteld heb.

 

De praktijk is als relativeren. Er is nog nooit iemand van de eerste keer door geweest. Ondanks we er al genoeg jaren theorie over hebben laten gaan. We horen ook alleen maar van domme mensen zeggen “niemand is graag dom” terwijl ze denken slim te zijn. Het is zoals Cola Zero dat alleen maar gedronken wordt door extreem dikke mensen. Ze hadden beter op hun salades ketchup gedresseerd in plaats van mayonaise.

 

Achja, toegegeven... Ik kan niemand iets verwijten als we een leven krijgen voorgeschoteld dat ons leert om eerst theorie te leren en dan pas de praktijk toegewezen krijgen.

 

Maar mijn praktijk is toch een leuke theorie? Niet?

 

 

Allé het is maar een theorie natuurlijk.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

15 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket