Ja, maar? ... Nee, laat maar

18 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

“Ah zit dat zo? Dat wist ik niet. Zo zie je maar dat ik niet alles kan weten.” Het is zeker niet altijd even gemakkelijk om bepaalde zaken te aanvaarden of te (h)erkennen. Maar nieuwsgierigheid is een leuk gegeven, dat je kan aftoetsen tot een bepaalde grens... Niet zo ver weg van de beroemde comfortzone. Ik vroeg haar het volgende...

“Wat hoop je dan juist te bereiken met tolk te willen worden? Wat zijn de mogelijkheden in dat vak? Ik heb het altijd maar iets gevonden voor mensen die gedoemd zijn niet gelukkig te zijn. Die slim zijn op papier, maar eigenlijk überdom in het leven.” ...

 

“Hoe bedoel je Bart de waanzinnige?”

 

“Dat mijn Hongaars beter is Noortje Uit De Broek.”

 

“Ja, maar Bartje?” ...

“Stop gewoon, Noortje Uit De Broek. Ik begin er een degout van te krijgen dat mensen als jij zich altijd geroepen moeten voelen om een antwoord te beginnen met - ja, maar... - Waarom kan je uw antwoord dan niet beginnen met een simpele nee?”

 

“Ja, maar Bartje... Verdorie nu doe ik het weer. Ik ben wel degelijk gelukkig met mijn vriend Jozef. Het is de jongen die beroemd is geworden van op TV, toen hij met zijn vader Johnny de hoofdrollen vertolkten van het programma - het leven zoals het is: autorijschool - En nog iets Bartje? Ik beschouw mij helemaal niet als iemand dom hoor. Ik heb Germaanse talen gestudeerd in de hoop te weten te komen wat Ambiorix zoal aan het brabbelen was in zijn slaap. Ik weet van schrijven veel meer af als jij! Uw teksten staan vol essentiële fouten als het op zinsbouw en grammatica aankomt. Zo essentieel zal je dan wel niet zijn, me dunkt.”

 

“Vertel me iets nieuw Noortje? Ik mag dan niet over de perfecte zinsbouw en grammatica beschikken maar ik heb hier wel cijfers die aantonen dat mensen als jij, die op hun 39ste wakker schieten in de Zeeman... volgeladen met ambitie, meestal belanden aan de overkant van het straat. Niet dat het loon bij Action veel beter is... Maar je zal me wel snappen denk ik Noortje Uit De Broek? Of heb ik mijn zin mss niet mooi geformuleerd?”

 

“Ben je altijd zo arrogant Bart?” ...

“Je zou mij eens moeten zien als ik 5pinten gedronken heb Noortje Uit De Broek.”

 

“Mijn naam is helemaal niet Noortje Uit De Broek! Mijn naam is Gwenny Uit De Broek!” ...

“Ssssst, het is oké Noortje.”

 

Dat is nu net voor mij een zegen, dat ik maar op kan doen. En toch ergens een besef heb met wat ik allemaal bezig ben. Toch zeker als ik aan het schrijven ben. Ik ben dan mss nog maar 29jaar maar ik leef op sommige vlakken mijn leven nog lekker old skool. Ik kan me nog rustig afberen op ouderwetse behaarde porno. Niet dat de achtergrondmuziek of de Duitse figuranten mij een braadworst kunnen schelen. Het is allemaal anders geworden dezer dagen denk ik. Ik ga trager vooruit, ben niet altijd zo meegaand met bepaalde trends. Ik dab bijvoorbeeld zeer graag ongepast. En ik ga er wss pas met stoppen als het jaar 2034 is, om mezelf er aan te herinneren dat ik er in 2035 nog maar eens met moet beginnen. Dus ging ik maar verder op mijn elan. Ik dabte 54keer zeer snel achter elkaar en zei tegen Noortje...

 

“Hoe voelt het eigenlijk Noortje? Om u zelf zo slim te voelen als er een zekere Bart voor uw pinokkio neus staat en u gwn dom vindt? Ik zie dat er hier een bakfiets buiten staat? Ik zet er €100 op dat die van u is...”

 

“Hier heb je al €100 Bartje... Nu mijn antwoord nog. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het milieu? Dat stoort u toch niet?”

 

“Ik zou dan weer graag met een steen uw pinokkio neus willen bewerken Noortje. Die verzekering van €9 per maand voor uw bakfiets? Bel je die ook op als uw ketting eraf ligt slimmerik?”

 

“Je bent wss een voorvechter van windmolens, mevrouw Uit De Broek? Zolang ze zich maar niet bevinden in een straal van 150km van het boerengat waarin je met een pak boter bent ingevallen? Hypocriet!”

 

 

“Ja, maar Bartje?.... Pffft nee, laat maar.”

 

“Trek liever eens aan mijn vinger Noortje, toch nog iets spannend dat hier gaat gebeuren voor ik vertrek...”

 

Duidelijk dat tolken in de Zeeman niet klaar zijn voor mij.  

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

18 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket