Weinig zaken kunnen mij zo vrolijk maken op maandagochtend, als nieuws over onze performante overheid. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik vanmorgen bijzonder goedgezind het bed uit wipte, nadat ik in het ochtendjournaal had gehoord dat de VDAB een nieuwe wapen heeft gevonden in de strijd tegen de werkloosheid.

Om te controleren of werkzoekenden wel effectief naar werk zoeken, gaat de VDAB voortaan online registreren wie op welke vacatures klikt. Wie niet genoeg klikt, dreigt gesanctioneerd te worden.

Herinnert u zich nog de tijd, lang geleden, toen we nog geloofden dat werk zoeken gepaard ging met echt contact, tussen echte mensen? Mensen die mekaar brieven stuurden, opbelden en ja, zelfs echt ontmoetten, in levende lijve?

Dankzij de VDAB is dat verleden tijd. De eenvoudige registratie van uw klikgedrag zal volstaan om uit te maken of u een actieve werkzoekende bent of niet. Wie te weinig klikt, kan zijn uitkering verliezen. En dat wil uiteraard niemand. Het is dus slechts een kwestie van tijd vooraleer al die luie werklozen voorgoed zullen veranderen in actief werkzoekende Vlamingen die zich de ganse dag te pletter klikken om te ontkomen aan sanctionering.

Ik zag meteen het gat in de markt. Ik vestig mij vandaag nog als zelfstandig vacatureklikker. Bent u werkloos? Geen nood! Voor een kleine vergoeding kan u uw belastende dagtaak aan mij uitbesteden. Met uw login ga ik de ganse dag als een bezetene tekeer op de website van de VDAB. Voor een kleine meerprijs klik ik in uw naam zelfs op de meest veeleisende vacatures. U bent voor minstens een maand lang verlost van alle lastige vragen en heeft weer alle tijd om in alle rust te genieten van uw welverdiende werkloosheid.

Weinig zaken kunnen mij zo vrolijk maken op maandagmiddag, als plannen voor een succesvolle eigen zaak waardoor ik eindelijk kan ontsnappen aan de sleur van mijn huidige job. Maar voor het zover is ga ik nog even verder klikken op de VDAB-site. Dus als u mij nu wil excuseren…

Geschreven door Roel Nijleend op 24/10/2017 - laatst aangepast op 24/10/2017

  • column

Deze pagina is enkel toegankelijk op een groter scherm.

Home