22.22

Tom Veys
29 okt. 2017 · 130 keer gelezen · 0 keer geliket

22:22, met mijn collega's lachte ik vorig jaar nog aan een eettafel, omdat ik vaak dit uur zag wanneer ik ging slapen, onbewust leek mijn natuurlijke klok op dit moment ingesteld. Het leek alsof ik het 'expres' deed, maar het was puur toeval.

 

Nu let ik er minder op, want soms slaap ik wat later, tot ik deze namiddag Rick de Leeuw, één van mijn helden, bij een voetbalwedstrijd verslag hoorde geven. Het zette mij aan om enkele nummers van Tröckener Kecks op te zoeken, dit is de groep waarin Rick de Leeuw frontzanger is.

 

Het viel me ook al langer op dat er een dichter in Rick de Leeuw schuilt. Dit merk je in de titels van de liedjes en wonder boven wonder vind je een nummer met als titel 22.22 op het album Schliessbaum. Ik dacht, dit is treffend. De tekst in het lied zegt:

 

'MAAR DE DIGITAAL
IS PAS OPTIMAAL
ALS 22:21 VERDWIJNT
EN IN PLAATS DAARVAN VERSCHIJNT
MOOIER DAN DE ZEE
HET GETAL 22:22'

 

Toen ik 22.22 op google intikte om het liedje te beluisteren, bleek ik nog meer soulvrienden te vinden die in het getal iets speciaals zagen. Ik vond het volgende terug, dit getal betekent 'Heb vertrouwen, alles zal goedkomen. Maak je nergens zorgen over.' Dit klinkt als muziek in de oren. Meer nog, 22 betekent 'op het nieuwe bouwen, nieuwe levens en een nieuwe wereld bouwen.' De numerologie biedt ons blijkbaar nieuwe perspectieven en nu wil ik bouwen.

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

Tom Veys
29 okt. 2017 · 130 keer gelezen · 0 keer geliket