Het logboek van Joeri Primakov, kosmonaut aan boord van het ruimtestation MIR (deel 10)

Vince
29 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket

Maandag, 12 maart 2012

 

Vandaag sprak ik voor de laatste keer met de basis.

Ze hebben me ontslagen en wat hen betreft mag ik hier wegrotten. In tijden van nood kent men zijn vrienden! Gelukkig heb ik recht op een uitkering en moet ik daar (dankzij die communistische trut) geen stempeltje meer voor gaan halen!

 

Moge God mij genadig zijn.

 

Joeri Primakov, kosmonaut

 

 

Dinsdag, 13 maart 2012

 

Niets noemenswaardigs te vermelden, buiten het feit dat ik (net voorbij de maan) geflitst ben.

 

Moge God mij genadig zijn.

 

Joeri Primakov, kosmonaut

 

 

Woensdag, 14 maart 2012

 

Ik heb opnieuw een érg saaie dag achter de rug, laat staan dat ik nog weet welke dag het precies is. Vanmorgen zag ik een handdoek met het KGB-logo rondvliegen en ook mijn GSM moet hier ergens in de buurt zijn, want daarnet hoorde ik mijn ringtone (een huilende Chewbacca) doorheen het heelal weerklinken. Bij de aankoop van die Nokia werd me verteld dat je de maximale geluidsstand tot ver buiten de aardse sferen zou kunnen horen, wat ik nu enkel maar bevestigen kan.

 

Misschien was het Mariska, of mijn moeder ...

Het valt te betwijfelen, want de eerste ligt in de armen van mijn baas en de tweede draait altijd het verkeerde nummer als ze me wil telefoneren. Ik heb tot op één cijfer hetzelfde nummer als Madame Blavatski, en als die wordt opgebeld, ben je gegaran-deerd enkele uren, dagen of zelfs weken kwijt!

 

Mij lijkt de tijd bijna rijp om het hier af te trappen, want de Doerak wordt constant door zware zonnewinden bestookt. Niet echt onoverkomelijk, ware het niet dat die heel erg kunnen stinken! Dit rudimentaire toestel naar aromatischere oorden loodsen, wordt (gezien mijn beperkte technische kennis) hoogstwaarschijnlijk een helse karwei.

Mijn enige hoop ligt erin een inactief ruimtestation tegen te komen, dat deze capsule kan herbergen; niet zo onrealistisch, aangezien we hier de laatste jaren toch immens veel schroot gedumpt hebben!

 

Moge God mij genadig zijn.

 

Joeri Primakov, kosmonaut

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

Vince
29 okt. 2017 · 0 keer gelezen · 0 keer geliket