GEEN NIEUWS: Kies niet voor Sharkies

17 aug. 2020 · 24 keer gelezen · 0 keer geliked

ANTWERPEN – ‘Sharkies’ is een samentrekking van de woorden – jawel, u raadt het goed – sharks en zombies. Een zoveelste ongevraagde en ongewenste B-film (bestaat Z-film?) in het genre ‘dieren worden zombies’. Het niveau van Sharkies is zo ondermaats, dat deze film wel onbedoeld alle andere dierenzombiefilms overtreft qua hilariteit.

Sharkies scoort voor mij goed in het komediegenre, hoewel deze film niet als einddoel had in deze categorie terecht te komen. Zowel regisseur als productiehuis deden hun best om de film te promoten met een (gehoopte) angstaanjagende horrortrailer, maar reeds tijdens die paar minuten werden mijn lachspieren goed getraind.

De haaien zien er zeer mechanisch onecht uit. Wanneer ze in een zombie veranderen – niemand weet waardoor – transformeren ze naar een soort uitgedroogde, verrotte haai met bloeddoorlopen ogen. Af en toe grommen deze haaien ook eens – want u weet wel, haaien staan nu eenmaal bekend om de geluiden die ze maken.

Jaws is en blijft onoverwinbaar in het ‘haaiengenre’. Wie een zoveelste mislukte poging waagt om een dier te koppelen aan zombies, faalt op voorhand en mag zich aan bakken kritiek verwachten. Ik eet nog liever rotte haai dan Sharkies ooit nog eens opnieuw te moeten zien.

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver en help je hem of haar verder op weg.

17 aug. 2020 · 24 keer gelezen · 0 keer geliked