je zei hokkien noedels moeten we nog eens doen
dan is nu het moment zei ik
om te beginnen pakken we 225 gram filet van kip
die moeten dan wel eerst in blokjes
niet te groot niet te fijn wel voldoende voor een hap
die dienen vervolgens in de wok met olie
eerst op hoog vuur maar pas op wacht u voor aanbranden
zelf doe ik er altijd nog kipkruiden, zout en flink wat peper bij
want aan een flauwe keuken kan ik maar niet wennen
als alles een beetje bruin is kan daar dan nog 400 gram roerbakgroente bovenop
als je tijd hebt kun je die zelf snijden maar ik geef toch de voorkeur aan een al klaar pak
je hebt dan wel plastic maar die kan in een aparte zak
liefhebbers kunnen daar nog 125 gram champignons aan toevoegen
en dan (en dat moet echt) 1 versnipperde ui
neem daarvoor een degelijk bij voorkeur niet gekarteld koksmes
pas daarbij op voor vingers tenen en wellicht andere uitstekende delen
op dit alles kan dan een specerijenmix een kruidenblokje mag je daarbij niet vergeten
geen nood
die zitten allemaal in het hokkien noedels Knorr kant en klaar verzamelpak
uiteraard zal je water uit de kraan moeten koken de mie moet apart hierin
mihoen ligt ondertussen in koud water te wellen
het geheel komt zoals alles in dit leven in één grote pan
is het klaar dan is het tijd om de boel aan tafel te serveren
Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.
Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.