Blow-up! week 6

Omschrijving

Leen Verheyen schreef de winnende tekst bij schrijfopdracht 6.
 

tussen de muren

tussen de muren drijven wij

illusies op sterk water

wat jarenlang werd gekoesterd

en bewaard

vervaagt

spoelt weg

wat we achter zullen laten

een luchtkasteel van prikkeldraad

vannacht verdrinken dromen

in de zee

 

 

---------------------------------------

De Antwerp Tower is deze zomer de grootste pop-up van Vlaanderen. De toren met zijn 24 verdiepingen is het 3de hoogste gebouw van Antwerpen en biedt een adembenemend 360° zicht op de 'Koekenstad'. Een bijzonder kader voor een zomer vol creatieve events.

 

Ook jouw creatie kan een plaats krijgen in deze pop-up. Het Centrum voor Beeldexpressie en Creatief Schrijven vzw palmen de zesde verdieping in met de expo Blow-up. Samen met jou maken we een beeldende vloer die wekelijks groeit en evolueert. Klim in je pen en doe mee.

 

TEKST

Laat je inspireren door deze foto van Tomas Bachot en de bijhorende schrijfopdracht en stuur voor zondag je creatie in. Besteed ook aandacht aan de vormgeving, want we gebruiken de lay-out in de expo. Speel je met kleuren, gebruik je verschillende lettertypes en -groottes of knip en plak je fragmenten van de foto bij jouw gedicht? Print dan je creatie uit, neem er een foto van en voeg het beeld toe bij je inzending.

Telkens op maandag maken we de winnaar bekend. De winnende tekst publiceren we op groot formaat en krijgt een ereplaats in de expo in de Antwerp Tower.

 

Elke week van juli en augustus publiceren we een nieuwe Blow-up-opdracht. Hou www.azertyfactor.be in de gaten.

 

SCHRIJFOPDRACHT

Wat een doodgewone vakantiekiek! Zo pretentieloos, deze foto, bijna zo rommelig als de her en der neergegooide kledij. Een gezin zomers genietend van een zwembad. Ommuurd en met scheermesjesdraad, dus toch niet zo idyllisch. Misschien is er veel meer aan de hand dan zo op het eerste slordige zicht blijkt.

 

Kijk ook eens verder dan de grenzen van deze foto. Wat gebeurt er links of rechts of misschien achter de camera? Of achter de muren? Of 3 minuten later dan deze schijnbaar onschuldige zwembadscène?    

 

Ooit liep ik in Zuid-Afrika in een zwembad voorbij enkele foto’s. Pas toen ik op mijn stappen terugkeerde en mijn blik op scherp stelde, merkte ik  dat het een groepje bavianen was die genoten van het zwembad?! Ook jij kan het nog gekker bedenken, origineler nog dan de realiteit.

 

Schrijf een gedicht van max. 10 regels.

 

©Daniel Billiet     

    

BEELD

Heb je een toffe foto, een beeld dat je met de wereld wil delen? Dan ben je welkom in de Antwerp Tower om die ter plaatse uit te vergroten tot een gigantisch werk van 120 op 80 cm (of maar liefst de grootte van 9 A3’s!). Je eigen foto krijgt dan een plaatsje in de expo. Meer info vind je op https://www.facebook.com/events/1752705384986029/.


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.