Blow-up! week 7

Omschrijving

Kris De Lameillieure schreef de winnende tekst bij de foto van P. Bardyn.

 

Evenwicht

zoals we onszelf buiten stapelen : een toren
van gebruikte jengablokken. we verhouden ons
in onbalans.

we raken elkaar nog nauwelijks. hier en daar
schuiven we ramen dicht, maken kieren

groter, verweren. 

zoals toen nog belangrijk was : leeg blijven
als dagen die verlangen. aan de andere kant
lijken ze groen.

 

--------------------------------------------

De Antwerp Tower is deze zomer de grootste pop-up van Vlaanderen. De toren met zijn 24 verdiepingen is het 3de hoogste gebouw van Antwerpen en biedt een adembenemend 360° zicht op de 'Koekenstad'. Een bijzonder kader voor een zomer vol creatieve events.

 

Ook jouw creatie kan een plaats krijgen in deze pop-up. Het Centrum voor Beeldexpressie en Creatief Schrijven vzw palmen de zesde verdieping in met de expo Blow-up. Samen met jou maken we een beeldende vloer die wekelijks groeit en evolueert. Klim in je pen en doe mee.

 

TEKST

Laat je inspireren door deze foto van P. Bardyn en de bijhorende schrijfopdracht en stuur voor zondag je creatie in. Besteed ook aandacht aan de vormgeving, want we gebruiken de lay-out in de expo. Speel je met kleuren, gebruik je verschillende lettertypes en -groottes of knip en plak je fragmenten van de foto bij jouw gedicht? Print dan je creatie uit, neem er een foto van en voeg het beeld toe bij je inzending.

Telkens op maandag maken we de winnaar bekend. De winnende tekst publiceren we op groot formaat en krijgt een ereplaats in de expo in de Antwerp Tower.

 

Elke week van juli en augustus publiceren we een nieuwe Blow-up-opdracht. Hou www.azertyfactor.be in de gaten.

 

SCHRIJFOPDRACHT

 

Wat een rommelhok! Het contrast tussen de verzorgde border en de wat truttig betegelde, vol gegooide garagebox kan moeilijk groter. Maar wat zien we eigenlijk? Een garagebox of tuinhuis of knutselkot of… waarin lukraak een allegaartje naar binnen gegooide spullen? Dozen, boeken, plastic containers, papieren… Vreemd, die spullen lijken wel te zweven?

 

Zijn we hier stiekem getuige van huiselijk geweld waarin man- en vrouwlief elkaar bekogelen met van alles en nog wat? Of gluren we naar binnen bij iemand die aan een of andere verzamelwoede lijdt? Of is hier iemand tussen al die hersenloos opgetaste spullen razend op zoek naar… ?

 

Laat je fantasie maar eens overuren kloppen en kom op de proppen met nog interessantere... Nee! Het moet niet rijmen! Maar je moet je rijmlust ook niet opkroppen of verstoppen. Je ziet maar.

 

Schrijf een gedicht van max. 10 regels.

 

©Daniel Billiet     

    

BEELD

Heb je een toffe foto, een beeld dat je met de wereld wil delen? Dan ben je welkom in de Antwerp Tower om die ter plaatse uit te vergroten tot een gigantisch werk van 120 op 80 cm (of maar liefst de grootte van 9 A3’s!). Je eigen foto krijgt dan een plaatsje in de expo. Meer info vind je op https://www.facebook.com/events/1752705384986029/.


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.