Blow-up! week 8

Omschrijving

Sabine Matthijs schreef het winnende gedicht bij de foto van Hanne Reumers

 

Hinkelspel

 

Geen zachter kussen
dan jouw knokige knieën
Verstrengelde warmte benen

 

Huis en koffie aroma's 
hinkelen het tafelkleed
Ruiten strepen het schaaltje 

 

Mouwen ruisen rakelings
kippenvel op warmte armen
oude handen rimpelen jonge

 

------------------------------

De Antwerp Tower is deze zomer de grootste pop-up van Vlaanderen. De toren met zijn 24 verdiepingen is het 3de hoogste gebouw van Antwerpen en biedt een adembenemend 360° zicht op de 'Koekenstad'. Een bijzonder kader voor een zomer vol creatieve events.

 

Ook jouw creatie kan een plaats krijgen in deze pop-up. Het Centrum voor Beeldexpressie en Creatief Schrijven vzw palmen de zesde verdieping in met de expo Blow-up. Samen met jou maken we een beeldende vloer die wekelijks groeit en evolueert. Klim in je pen en doe mee.

 

TEKST

Laat je inspireren door deze foto van Hanne Reumers en de bijhorende schrijfopdracht en stuur voor zondag je creatie in. Besteed ook aandacht aan de vormgeving, want we gebruiken de lay-out in de expo. Speel je met kleuren, gebruik je verschillende lettertypes en -groottes of knip en plak je fragmenten van de foto bij jouw gedicht? Print dan je creatie uit, neem er een foto van en voeg het beeld toe bij je inzending.

Op maandag 29 augustus maken we de laatste winnaar uit de reeks Blow-up! bekend. De winnende tekst publiceren we op groot formaat en krijgt een ereplaats in de expo in de Antwerp Tower.

 

Elke week van juli en augustus publiceerden we een nieuwe Blow-up-opdracht. Op de homepage van www.azertyfactor.be vind je de winnende teksten.

 

SCHRIJFOPDRACHT

 

Hoe welsprekend kunnen vier handen zijn! Ook nu weer een knap voorbeeld van hoe weglaten, toevoegt. Vragen, mysterie, suggestie, fantasie.

 

Geen vier handen op één buik, maar in twee mouwen. ‘Buitenhanden’, gekromd en gezwollen door artrose en de tijd, ‘binnenhanden’, zacht en nog niet vervormd door de tijd.

 

Wie zijn deze twee mensen? (Groot)vader en (klein)dochter? Hoe drinken ze die zwarte kop koffie? Met vier handen? Gaat het om een spelletje? Dementie? Wat gaat er nu door die twee hoofden?

 

Dichter, steek de handen uit de mouwen: geef woorden aan die handentaal. Ontwikkel nu je eigen gedachtegang. Ja, ook door gebruik te maken van hét poëtische stijlmiddel: weglaten.   

 

Schrijf een gedicht van max. 10 regels.

 

©Daniel Billiet     

    


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.