Slamlezingen

Omschrijving

Ontdek de geselecteerde slamdichters op www.beslam.be/tien-slamdichters-geven-gesubsidieerde-auteurslezingen.

 

 

 

Oproep aan slam poets, podiumdichters en literaire performers

 

Slam poetry is in opmars. De laatste jaren groeiden verschillende slamdichters uit tot professionele performers. Om het genre en de artiesten te ondersteunen zet het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) nu voor de tweede keer het proefproject ‘Slamlezingen’ op. Het doel is om scholen, bibliotheken, leesclubs, socio-culturele organisaties, zorginstellingen, cultuur- en gemeenschapscentra, kunstenorganisaties en organisaties voor kunsteducatie en sociaal-artistieke werking te stimuleren om slamdichters te programmeren voor een slamlezing.

 

Een vakjury selecteert maximaal 6 slamdichters die in dit traject kunnen instappen. De jury beoordeelt de literaire kwaliteit van het ingezonden werk, relevante podiumervaring en de professionaliteit van de voordracht.

 

Ben je bij de gelukkigen, dan krijg je een promofilmpje en maakt het VFL samen met Creatief Schrijven vzw, het Poëziecentrum en vzw Artype promotie voor jou. Het VFL voorziet bovendien een extra toelage van €100 per lezing die je geeft via de ‘Slamlezingen’. Dit komt bovenop de vergoeding die je ontvangt van de organisator.  

 

Het VFL licht ten laatste op 20 januari 2016 de aanvragers in over de selectie.

 

 

Hoe stel je je kandidaat?

 

Voeg 2 tot maximaal 3 maal een (al dan niet verborgen) link (YouTube, Vimeo,…) naar twee of drie werken, in de vorm van afspeelbaar videomateriaal + een uitgeschreven versie van de teksten in de opname. De kwaliteit van de opname is niet van overwegend belang. Een basisopname volstaat. De tekst is niet ondersteund door muziek. Je klikt telkens op 'Nieuwe tekst toevoegen'. Nadat je 2 of 3 teksten hebt toegevoegd, klik je op 'Inzenden'.

 

Bij je persoonlijke gegevens, vul je ook je ‘korte biografie’ van max. 80 woorden (check dit eerst in Word).

 

Ten slotte vul je ook je ‘artistiek cv’ in en een speellijst van de voorbije twee jaar.

 

Je kunt alles knippen en plakken uit Word.         

 

 

Lees de volledige oproep van het Vlaams Fonds voor de Letteren hier.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.