Verhaal voor Groot Dictee

Omschrijving

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 80 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen? En vervolgens ook nog eens verschijnt in de voorjaarseditie van SCHRIJF, de cursus- en wedstrijdbrochure van Creatief Schrijven vzw, in een oplage van 4000 exemplaren?

 

Grijp dan je kans en klim in je pen. We zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal voor Het Groot Dictee Heruitgevonden, dat Creatief Schrijven vzw voor het eerst coördineert en dat plaatsvindt op 6 december

 

WAT VOOR SOORT TEKST ZOEKEN WE?

Je verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek. 

Je verhaal hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. We zijn vooral op zoek naar een boeiend verhaal met een kop en een staart. 

 

Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel.

 

Slechts 1 inzending per persoon. 

 

WAT VOOR SCHRIJVER ZOEKEN WE? 

Iemand die bereid is om, zelfs als hij/zij wint, aan zijn/haar creatie te schaven. 
Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maakt hij/zij er de ultieme dicteetekst van. 

 

We geven met deze wedstrijd een kans aan onbekend talent. Je kunt enkel deelnemen als je nog geen boek of bundel gepubliceerd hebt, noch bij een erkende uitgeverij, noch in eigen beheer.

 

SELECTIE: 3 LAUREATEN, 1 WINNAAR
Juryleden Katrijn Van Bouwel en Ludo Permentier selecteren drie laureaten. De teksten van deze drie laureaten worden op 19 september voorgelegd aan bibliotheekmedewerkers tijdens de grote conferentie Informatie aan Zee. Bibliotheekmedewerkers beslissen mee wie de uiteindelijke winnaar wordt en wie er samen met Ludo Permentier aan het schaven gaat. 

De drie laureaten ontvangen een boekenpakket

 

 

vormgeving: Tom Peeters

 

 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.