Tip van de week

13/11: 'Novemberpoëzie' van Vanessa Daniels

Vitalski is schrijver, dichter, stand-upcomedian, mediafiguur en performer van humoristische onemanshows. Zijn bekendste boek is zijn lijvige autobiografie 'Ik slaap als een croissant' (2011). In het magazine VERZIN geeft hij commentaar op teksten van deze website in de rubriek 'Letterfabriek'.  Vitalski zat samen met uitgever Rudy Vanschoonbeek en Lara Taveirne in de jury van 'Azertyfactor: de uitdaging'. Die wedstrijd werd op 11 november gewonnen door Vanessa Daniels. Zij draagt een jaar lang de titel 'Azertyfactor 2019'. 

Vitalski zet Vanessa Daniels deze week nog eens in de bloemetjes. 

"Vanessa Daniëls publiceert reeds langer met gezonde volharding op Azeryfactor en zo schuif ik graag haar integrale cyclus 'Novemberpoëzie' met stip naar voren, niet het minst de pakkende verzen van 'Diep', die perfect, in weinig woorden, hoogtevrees, val en intimiteit met elkaar verbinden, terloops ruimte makend voor het geloofwaardige neologisme "huidhonger".

Of ook het gedicht 'Implosie', dat voor de zeer breekbare schrijfster bijna als een credo geldt; haar intieme, voorzichtige teksten zijn inderdaad "implosief" - of, zoals Daniëls het zelf zeer mooi aanduidt: buitenstebinnen gekeerd. Voorzichtige rust, indringende klaarte. Ik ben bijzonder benieuwd naar haar nieuwe pennenvruchten de komende dagen."