Frederik Wauterickx

· Allround medewerker

Gebruikersnaam Frederik Wauterickx

Over Frederik Wauterickx

Na een lange stage en inwerkingsperiode tekende Frederik, in de zomer van 2020, een contract om verder te gaan bij Creatief Schrijven als vaste medewerker en werd hij allround medewerker van de Antwerpse organisatie. In het vroege voorjaar van 2021 antwoorde Creatief Schrijven volmondig ja op de vraag van mensenrechtenorganisatie GRIP: wordt het niet tijd om in Vlaanderen mensen met het syndroom van Down tewerkstellen?

Frederik is de allereerste persoon met het syndroom van Down, met een job op de reguliere arbeidsmarkt in Vlaanderen. Als allround medewerker beheert hij de cursuspagina van creatiefschrijven.be en Azertyfactor, het online schrijfplatform van de organisatie. Daarnaast helpt hij ook bij andere projecten waaronder afgelopen evenementen zoals het LEES festival, de Boekenbeurs, het Groot Dictee Heruitgevonden en de jaarlijkse Schrijfdag van Creatief Schrijven.
Verhalen schrijven is Frederik’s grootste passie en daar vult hij zijn tijd mee in. Dat gaat gepaard met een enorm curiositeit voor hedendaagse topics zoals de Amerikaanse politiek, films en series, het verre verleden en popmuziek.

Contacteer hem op frederik@creatiefschrijven.be