WANNEER…
Beerke Bram zijn witte vachtje likt
En Tante Vos haar “veren-truitje” breidt
Wanneer Pol de Mol weer blind-date skiën gaat
En Truus Eekhoorn haar flanellen nootje spreidt
Wanneer die kaalkopbomen hun geeloranje muts afzwieren
En grassprietjes zich kronen met kristallen dauw
Wanneer de winterfee weer sierlijk schaatsen gaat
En meren spiegelkraken van de kou(w)
Wanneer de aarde als een bevroren slagroomtaart onder een wit plaidje knort
En sterren twikkelend knipogen naar de maan
Wanneer de engeltjes in gouden koetsen draven
Om naar die o, zo stralende prinses te gaan
DAN vang ik speciaal voor jou
die mooie zilv’ren maan
en laat die lekker vliegeren
Met 2018 lieve wensen aan
Wensen van graag-zien, van alle moois en zoet
Van teder- teder troetelen, van liefde zoals het moet
Van geen vage beloften - geen ruzie zonder meer
Geen oorlog en ellende, maar vrede keer op keer
Zo heb ik nog 100-den andere wensen
Maar ik verklap die lekker niet
Ik verdeel die over 366 dagen
Je merkt ze zeker op als je goed kijkt en ziet !
Je lieve maanvangertje, (naam)
(plaatsnaam) , 1 januari 2018