Tip van de week

03/11: 'Soms droom ik' van Aerin Thijs

Jee Kast is een woordkunstenaar die zich - naast zijn optredens - ook werpt op zijn typemachine. Na een gesprek drukt hij lettergewijs een deel van degene(n) die tegenover hem zit op papier. Tijdens Corona realiseerde hij verschillende live-streams zoals o.a. 'Teerling speelt ...' en zette hij het project 'zorgbrieven' op poten. Hij heeft een rijk verleden aan optredens in België en Nederland en werkt regelmatig in opdracht. Op donderdagmiddag 4 november strijkt Jee Kast met zijn typemachine neer op de stand van Creatief Schrijven vzw op Boekenfestival LEES! in Antwerp Expo. Van harte welkom voor een gedicht op maat! 

Jee Kast tipt deze week 'Soms droom ik' van Aerin Thijs.

"Waar veel tekstjes je meenemen in een zoektocht naar woordgebruik, of een enge beleving naar voren schuiven om een persoonlijke ervaring te delen, is 'Soms droom ik' wijds. De tekst van Aerin Thijs prikkelt, hij neemt je associatief mee, soms bedachtzaam, soms heel meeslepend en spontaan. Vanaf het eerste beeld laat de tekst je zowel droombeelden zien als een wereld via ongedwongen alliteraties. De herhaling in het poëtische proza is telkens weer een afzetten, zonder dat de persoon die droomt zich opdringt. Een tekst die visualiseert en gelijktijdig genoeg ruimte behoudt om mee te fantaseren, met heldere beelden en intrigerende fraseringen die je uitnodigen om hem nogmaals door te nemen.

Wanneer ik 'Soms droom ik' lees, hoor ik iemand hem in mijn achterhoofd voordragen en dat is voor iemand die regelmatig zelf op de planken staat ook een plus. De tekst weerklinkt een tekstuele symfonie alsof die geschreven is om gehoord te worden."<

 

Foto: Filip Van ZandyckeGepubliceerd op

3 nov. 2021