Tip van de week

Creatieve non-fictie? Het kan! Schrijfcursussen non-fictie

Ook non-fictie kan je creatief aanpakken. Of je nu je eerste teksten op papier zet, al heel wat bij elkaar hebt gepend of op het punt staat om een boek te publiceren: wij helpen je graag verder. Tijdens onze cursussen krijg je les van ervaren docenten of auteurs, opdrachten die je schrijfspier trainen en feedback op je eigen teksten. Je maakt je werk beter en ontmoet andere schrijf- genoten. Een aanrader om je eigen schrijfniveau (nog) op te krikken!

In onze cursusagenda staat voor elk wat wils met zowel fictie als non-fictie. Je ontdekt er het aanbod van Creatief Schrijven, maar ook andere organisaties zoals WISPER, het Deeltijds Kunstonderwijs of private schrijfscholen. 

Hieronder vind je een overzicht van non-fictiecursussen die je bij ons kan volgen. Dit overzicht blijven we aanvullen, dus keer af en toe eens terug!

 

Cursussen non-fictie van Creatief Schrijven vzw winter-lente 2022

Scoren met je scriptie

Moet je een scriptie, eindwerk, bachelorproef of masterproef schrijven? Krijg inzicht in structuur, opbouw, opmaak en schrijfstijl. Hoe maak je jouw inzichten helder én vlot leesbaar? Win tijd en overtuig je lezers.

Tijdstip | Woensdag 30 maart van 19.30u tot 22u.

Plaats | Online

 

Emoties reflecteren op papier : schrijven over gevoelens vanuit filosofische gedachten

Griekse filosofen, romantische auteurs, existentiedenkers en zeker ook hedendaagse auteurs schrijven uitvoerig over emoties. Belangrijk dus om daar eens bij stil te staan. Hoe belanden ze op papier en kunnen ze weer van het papier opspringen? In elke sessie van deze reeks komen specifieke emoties aan bod en krijg je korte schrijfopdrachten.

Tijdstip | Vijf zaterdagochtenden: 23, 30 april, 7, 14 en 28 mei telkens van 10u tot 12.30u. 

Plaats | Het zoekend hert, Antwerpen

 

Snelcursus zorgeloos publiceren Leuven

Is je manuscript klaar en overweeg je om het uit te geven? An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, loodst je door het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij en je boek promoten. Je kan ook in gesprek gaan met auteurs die eerder de stap waagden.

Tijdstip | Woensdag 4 mei van 14u tot 17.30u.

Plaats | Leuven

 

Portretschrijven

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.

Tijdstip | Vier dinsdagavonden: 24, 31 mei, 7, en 14 juni telkens van 19.30u tot 22.30u. 

Plaats | Berchem, Antwerpen

 

Zo hebben je e-mails meer effect

Goed geschreven e-mails hebben onmiddellijk effect: mensen zijn verrast, enthousiast, komen in actie, praten lovend over je, sturen je mail door en bezoeken je website.

Als bekwame schrijver van sterke e-mails ben je goud waard in elke organisatie, in elk bedrijf!

Tijdstip | Drie dinsdagochtenden: 4, 11, 18 oktober telkens van 8.30u tot 10u.

Plaats | Online

 

Steeds beschikbaar: online opleidingen

Foutloos spellen

Om die vervelende spelfouten uit je teksten te bannen, alles op een rij op jouw tempo en niveau.

Is jouw spelling al top? Doe mee aan De Schrijfwijzen.

 

Werve(le)nd schrijven

Een rijk geïllustreerd pakket, waarmee je met 26 letters, je verbeelding en een pen negen technieken leert om je lezer in beweging te krijgen.

 

Cursussen die reeds zijn afgelopen

Deze cursussen zijn al afgelopen. Niet getreurd, een heel aantal van onze cursussen programmeren we jaarlijks. Je kan ze dus in de toekomst nog eens in ons aanbod verwachten!

Scoren met je scriptie

Krijg praktische tips en inzichten over hoe je een scriptie aanpakt. Docent Leen Pollefliet is al meer dan 30 jaar hoofdlector Communicatie aan de UGent en schreef ‘Scoren met je scriptie’.

Deze gratis workshop gaat door tijdens non-fictiefestival FAAR.

Inschrijven doe je op de website van FAAR. 

Tijdstip | Vrijdag 18 maart, 13u tot 15u

Plaats | Bibliotheek Oostende

 

Portretschrijven

Hoe vang je iemand in woorden en schrijf je een portret? Verken de mogelijkheden. Docent Igor Daems is zelfstandig copywriter en portretschrijver. Naar mensen luisteren en daar iets moois van maken, is zijn passie. Zo schreef hij al meer dan 25 levensverhalen.

Deze gratis workshop gaat door tijdens non-fictiefestival FAAR.

Inschrijven doe je op de website van FAAR. 

Tijdstip | Zaterdag 19 maart, 10u tot 13u

Plaats | Bibliotheek Oostende

 

Zo start ik mijn eigen non-fictieboek

Broed je al lange tijd op een non-fictieboek, maar struikel je over de stijl en de structuur, of ontbreekt het je aan tijd en ruimte? Deze introductiesessie geeft je het duwtje in je rug dat je nodig hebt. Docent Marc Buelens is een bestsellerauteur met een scherpe pen en is gepassioneerd door non-fictie. Als geen ander beheerst hij de finesses van het vak.

Deze gratis workshop gaat door tijdens non-fictiefestival FAAR.

Inschrijven doe je op de website van FAAR. 

Tijdstip | Zaterdag 19 maart, 13u tot 16u

Plaats | Bibliotheek Oostende

 

Snelcursus zorgeloos publiceren

Is je manuscript klaar en overweeg je om het uit te geven? An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, loodst je in een korte middagsessie door het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij en je boek promoten. 

Tijdstip | Woensdag 23 maart van 14u tot 16u.

Plaats | Online

 

 

Foto © Unsplash / Dan Gold

Gepubliceerd op

8 mrt. 2022