Tip van de week

25/09: 'Wie ben ik morgen?' van Ana Van Laethem

Meaghann Baeken is young-adultauteur onder het pseudoniem Morgan Blade. Haar debuut ‘Muse Academy en het geheim van Helikon’ en het vervolg ‘Zwarte magie’ verschenen bij uitgeverij Kabook. In oktober komt ‘Het Apocalypsverbond’ uit. Meaghann blogt op www.quillscene.wordpress.com en is hoofd van Het Schrijverscollectief; een toffe groep schrijvers die o.a. met elkaar op pad gaan om hun boeken te promoten op events. Meaghann is op zondag 29 september te gast op Boekenbottelarij 2.0 in Genk, waar Limburgse auteurs zich presenteren. 

Meaghann Baeken tipt deze week 'Wie ben ik morgen?' van Ana Van Laethem

‘Een supermooi gedicht dat je aan het denken zet. De metaforen zijn origineel en tegelijk zeer bekend. Als lezer kan je hierdoor makkelijk een beeld vormen bij de woorden waardoor het gedicht na het lezen nog even blijft nazinderen. Ook het gegeven dat we ons ’s avonds afvragen wat morgen gaat brengen en hoe dat ons gaat vormen, is iets dat iedereen wel kent. 

Het geheel is sprookjesachtig, haast dromerig geschreven, maar het mysterie van morgen en het feit dat we dan weer een stapje dichter staan bij het einde, lurkt als een zware schaduw op de achtergrond. Echt heel mooi gedaan.

Kleine suggestie, persoonlijk zou ik meer gebruik maken van leestekens, en dan vooral van komma’s. Op die manier las je rustpauzes voor de lezer in die de woorden nog meer kracht geven."