1000 dichters gezocht

Omschrijving

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt het International Literature Festival Utrecht (ILFU) groots uit met de twee weken durende manifestatie 1000 Dichters. De Nederlandse Nacht van de Poëzie gaat on tour!

Ze zoeken daarom duizend dichters en poëzievoorlezers die tussen 24 september en 7 oktober komen voordragen op de 1000 Dichters Marathon. Dagelijks trekt de 1000-Dichterskaravaan naar een andere plek in Nederland en Vlaanderen. Op 5 oktober van 12 tot 17u staat 1000 Dichters in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen.

Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders/Vlamingen en hele onbekende Nederlanders/Vlamingen; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr'actes, zoals we die kennen van hun goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

Doe en dicht mee en meld je aan via: https://ilfu.com/1000dichters/aanmelden

Alle optredens zijn online per livestream te volgen en terug te zien op de pagina https://ilfu.com/1000dichters. Uiteindelijk vormen ze een online poëziebloemlezing van duizend voorgedragen gedichten, die samen de veelzijdigheid van de Nederlandse poëzie laten horen, in alle talen en dialecten die er in ons land worden gesproken.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs podiumplaats

Georganiseerd door Nacht van de Poëzie i.s.m. De Groene Waterman