45e Poëziewedstrijd Harelbeke

Omschrijving

de reigerjongen leegt zijn snavel 
en kijkt naar de hemel voor hoop
rijdt op de maan met gele ogen
diep vanbinnen weet hij waar hij thuis is

(Goran Lowie)

 

Een wedstrijd voor iedereen die de gedichten voelt borrelen. 

Regels

Elke deelnemer kan tot drie gedichten, geschreven in de Nederlandse taal, inzenden. Je kiest zelf het onderwerp of thema waarover wordt geschreven. 

De jury zal enkel onuitgegeven en/of niet eerder bekroonde gedichten lauweren. 

Jury: Philip Hoorne, Sylvie Marie en Anne Provoost 

De prijsuitreiking gaat door tijdens de Dag van het Woord op zaterdag 3 februari 2024 om 10.00 uur in Harelbeke. 

Inschrijven en het volledige relgment is te vinden op deze webpagina.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs De gedichten van de laureaten worden gepubliceerd in een bundel. Daarnaast krijgen de laureaten een geldprijs die varieert van € 75 tot € 1000. Er is ook een aanmoedigingsprijs voor de beste inzending van wie in 2023 geen 16 jaar wordt.

Georganiseerd door Stad Harelbeke


Genres