Amor mundi

Omschrijving

“Toen Apollo 17-commandant Eugene Cernan in 1972 naar de maan vloog, werd hij getroffen door een sterk en onbeschrijfelijk gevoel terwijl hij naar de aarde onder hem keek. Ook andere astronauten werden sindsdien overvallen door dit zogenaamde 'overzichtseffect': een gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Een kosmische blik die ons anders met de aarde wil laten omgaan. Beter, bewuster, liefdevoller. De trigger voor een cognitieve switch naar een nieuw wereldbeeld.

In deze coronatijd hoeven we niet van de aarde weg gekatapulteerd te worden om de broosheid en schoonheid ervan te ervaren. Liefde voor de wereld; amor mundi. Dat voelen de meesten onder ons nu eens te meer.” Wijze woorden van globetrotter Lien De Ruyck onlangs in haar nieuwsbrief. 

En laat die amor mundi nu ook net het thema zijn van het nieuwe magazine DNG van het Vermeylenfonds. Laat je inspireren door dit brandend actuele thema en klim in je pen. 

We leven in een tijd waarin ons persoonlijk geluk centraal staat. We doen er alles aan om ons goed te voelen en ons te ontplooien en worden daarin gestimuleerd door een heuse geluksindustrie. Maar al die aandacht voor het individu gaat ten koste van de aandacht voor de wereld om ons heen. Kunnen wij van de wereld houden zonder ons individuele geluk daarvoor op te geven? Wat denk jij? 


Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘amor mundi’. Welke woorden associeer jij daarmee? Wat is jouw kijk op persoonlijk geluk t.o.v. de liefde voor de wereld? Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine.

 

Winnaar vorige editie

Nina Vereecken won de vorige editie met als thema 'Feminisme vandaag'.  Haar tekst 'v(r)ouwelijkheid' ontdek je hier.

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs publicatie in het magazine DNG

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. Vermeylenfonds


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.