Azertyfactor: de uitdaging

Omschrijving


Op de laatste dag van de Boekenbeurs is het Schrijflab van Creatief Schrijven vzw de exclusieve proeftuin voor een selecte groep aspirant-schrijvers.  Tien onbekende schrijvers krijgen de kans om hun schrijftalent te bewijzen en te tonen.

Ben je bij de tien gelukkigen? Dan krijg je een VIP-behandeling op de beurs, maar sta je ook voor een stevige uitdaging.  Anneleen Van Offel, Letterzetter van Kortrijk en stalmeester van De Sprekende Ezels in Gent, schotelt je schrijfopdrachten voor. Tegen de klok en in een drukke beursomgeving klim je in de pen.  Eén van je verse pennenvruchten breng je ook voor een publiek en een vakjury.

 

Prijzenpot

De vakjury met Vitalski, Lara Taveirne en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) beslist wie de ‘Azertyfactor 2019’ heeft. Die persoon gaat aan de haal met een prijzenpakket en een coachingstraject.  Wij zijn benieuwd naar je kandidatuur! 

Wie kan deelnemen? 

Iedereen die nog geen Nederlandstalig boek (fictie) uitgaf, noch bij een erkende uitgever, noch in eigen beheer. We gaan op zoek naar talent dat zijn weg nog aan het zoeken is.  Voorwaarde is uiteraard ook dat je vrij bent op maandag 11 november. 

Hoe neem je deel? 

1) Laat je inspireren door onderstaande situatie en schrijf de scène uit: 

Een advocaat laat je weten dat een overleden tante je alles nalaat. Je was van haar bestaan niet op de hoogte. Je komt aan op de plaats waar zij woonde; in een afgelegen bos aan de andere kant van de wereld.
Gebruik in de scène: een man die een onbegrijpelijke taal spreekt, een dier dat nog nooit eerder is gezien en een steen.

2) Schrijf ook een korte motivatie. Waarom neem je deel aan deze uitdaging? Waarom zouden we jou deze kans bieden? Vul dat antwoord in op het formulier bij de vraag 'Wat is je motivatie?'. 

Verder verloop

Een vakjury leest alle teksten. Uiterlijk 8 november verwittigen we de tien gelukkigen. 

 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs prijzenpakket en een coachingstraject

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.