Belgische Voorronde NK Poetry Slam 2024

Omschrijving

Heb jij zin om het beste van jezelf te geven met jouw woorden in een toffe en warm wedstrijdconcept onder woordkunstenaars? You on stage organiseert ook dit jaar weer een Belgische voorronde van het Nederlandstalig kampioenschap poetryslam!

Vorig jaar mochten Femke van Grootel en Evelien Mommerency de Belgische eer verdedigen in Utrecht, op de halve finale van het NK Poetry Slam. Dit jaar verschijnen de finales van het NKPS opnieuw tijdens het International Literature Festival Utrecht en wel op 4 september (Halve Finale) en 21 september (Finale). 

Tijdens de zomer van 2024 zullen er in Antwerpen, Gent en Turnhout tickets naar de halve finaleronde te verdienen vallen. Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven werken ze met vijf data doorheen de zomerperiode: donderdag 1 augustus, zaterdag 3 augustus, maandag 5 augustus, donderdag 22 augustus en woensdag 28 augustus. Op maandag 2 september gaan de finales van deze competitie door.

In augustus houden ze dus eerst voorronden of kwalificatieronden, waaraan per datum maximaal 12 deelnemers ingeschreven kunnen worden. In de eerste twee ronden staan de artiesten individueel op het podium en beslist de vakjury/publiek welke 6 artiesten doorgaan naar de volgende ronde. Vanaf de derde ronde zullen de deelnemers opgedeeld worden in 2 poetry battle match-ups, waaruit dus ook 2 finalisten zullen komen per datum.

In september zullen de halve finales en de finale beslecht worden, waarin de laatste 12 kandidaten het tegen elkaar opnemen in één individuele ronde en daarna poetry battles om het ticket naar de halve finale van het NK Poetry Slam te kunnen verzilveren. 

Wie weet kom jij wel op de jaarfinale op 2 september in Antwerpen. Dan stoot je door naar de halve finale en Utrecht en maak je kans op "de gouden vink" en 1000€ op de jaarfinale voor 1000 man in Tivoli Utrecht. 

Wil jij graag deelnemen? Schrijf je dan in via deze link: https://bit.ly/NKBelgium

 

Met steun van Literatuur Vlaanderen, Bibliotheek Turnhout, Bibliotheek De Krook, Cultuur Gent, You on stage, Collectief Dichterbij, Mayanaise vzw en Humus VZW. 

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs "de gouden vink" en 1000€

Georganiseerd door You on stage