Columnwedstrijd 2023

Omschrijving

Schrijf je zinnen die dansen en prikkelen? Ben je niet bang voor een kleine overdrijving hier en een groot understatement daar? Zit je op een vulkaan van ergernis, of surf je op een tsunami van verontwaardiging? Zie jij het komische in het tragische en het grote in het kleine (of omgekeerd)?

Krop het niet op. Gooi het eruit. Giet het in een Nederlandstalige column van max 500 woorden en doe mee aan de 8ste editie van de This Is How We Read columnwedstrijd. TIP: vergroot je kansen en lees vooraf de winnende columns en juryverslagen van de vorige wedstrijdedities.

Regels

Je kunt alleen bekroond worden als je geldig meespeelt! Dit zijn de regels:

Wat? Schrijf een column van ongeveer 500 woorden over een onderwerp naar keuze en mail die vanaf 1 mei 2023 naar info@thisishowweread.be met als onderwerp ‘Column op Woensdag’.

Wie? Jong, oud, ervaren, onbesuisd, verlegen of al een grote naam? Wat voor type auteur je bent, maakt niet uit. Iedereen die in het Nederlands schrijft, mag een tekst insturen die niet eerder verscheen in print of online.

Deadline? Uit de columns die ons voor zaterdagmiddag 3 juni om 12u bereiken, kiezen we de shortlist.

Wie jureert? De This Is How We Read redactie nomineert de columns die in de loop van de zomer worden gepubliceerd op thisishowweread.be. Ons gastjurylid bepaalt de ultieme winnaar.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Boekenpakket

Georganiseerd door This Is How We Read


Genres