Danktank

Omschrijving

Bijna is het weer die tijd van het jaar: van jaaroverzichten, terugblikken en collectieve herinneringen. Maar ook van dankbaar stilstaan bij mensen, bij wie ze zijn en wat ze deden. Hoe fijn is het om die dankbaarheid niet alleen te denken, maar ook echt woorden te geven? Daarom wil verb(l)ind - een vzw die inzet op ontmoeting en verbinding - het jaar 2021 afronden met 21 dankbrieven. Geen terugblik op wereldschokkende gebeurtenissen. Ook geen nieuwjaarsbrieven met goede voornemens. Wel een ode aan het kleine waarin mensen groot zijn voor elkaar.

Schrijf jij net als o.a. Peter Verhelst, Jeroen Olyslaegers, Gaea Schoeters, Lize Spit, Roderik Six, Klaas Delrue, Rachida Lamrabet en Annelies Verbeke een dankbrief? Dan selecteren we de jouwe misschien wel als een van de 21.

Hoe neem je deel? 
1. Schrijf een dankbrief van ongeveer één A4-pagina.
2. Stuur de brief (in pdf- en word-bestand) ten laatste 30 december naar dankbrieven@verblind.be.
3. Vermeld in je e-mail ook het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.

Ter inspiratie delen we graag de dankbrief die schrijver Max Greyson in het kielzog van dichters van wacht schreef aan zijn apotheker. Maar wees vooral vrij en helemaal jezelf in het schrijven.

PS: Nog een warme aanbeveling:
Spreek ook eens af met degene aan wie jij je brief richt.
Vertel nog niet waarom, maar lees hem of haar tijdens jullie ontmoeting de brief voor.
Als een verrassende dankjewel van mens tot mens.

Regels

Meer dan een wedstrijd is deze oproep een uitnodiging. Met één grote prijs: gedeelde dankbaarheid. Maar misschien hoor of lees je eind dit jaar ook wel fragmenten uit je brief in de media. Dat lijkt ons fijn om weten voor je gaat schrijven.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs gedeelde dankbaarheid en mogelijke selectie als één van de 21 brieven

Georganiseerd door Verb(l)ind vzw


Genres