De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Omschrijving

Hoogste tijd voor Lowlands’ zoektocht naar het beste schrijftalent van Nederland, in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC.

Op 16, 17 en 18 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Maar vandaag al gaat de elfde editie van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. In deze jaarlijkse competitie scout Lowlands samen met Nijgh & Van Ditmar en NRC nieuw literair talent.

Is schrijven jouw roeping en wil je kans maken op een prijzenpakket bestaande uit een publicatie via NRC, twee Lowlandstickets en een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie? Stuur ons dan jouw beste verhaal.

Treed in de voetsporen van succesvolle auteurs die bij voorgaande edities voor het voetlicht traden, zoals Lize Spit, Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans, Gerda Blees en Elise Kuit.

Pak deze kans en stuur vóór donderdag 16 mei jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl. Alle info vind je op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd. Let’s go!

 

Regels

  • Het verhaal bestaat uit maximaal 1.500 woorden
  • Het verhaal is proza: geen songtekst, essay, kinderboek, strip of poëzie
  • Het verhaal is geschreven in het Nederlands
  • Het verhaal wordt aangeleverd in lettertype Times New Roman, puntgrootte 12, regelafstand 1,5
  • Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (met uitzondering van een eigen website of blog)
  • Per persoon mag maximaal één verhaal worden ingezonden
  • Het verhaal wordt ingezonden als Word-bestand (.docx), met de naam van de auteur en de titel van het verhaal in de bestandsnaam én dikgedrukt bovenaan in het document zelf
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs een publicatie via NRC, twee Lowlandstickets en een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie

Georganiseerd door Lowlands, Nijgh & Van Ditmar en NRC