De kracht van verhalen

Omschrijving

De kracht van verhalen in verschillende creatieve disciplines is het thema van deze wedstrijd waarover jij jouw inkt mag laten vloeien. 

Verhalen vertellen of aan storytelling doen. Ook kunstenaars zetten het in. Wat drijft een kunstenaar om ‘verhalend’ te werken? Hoe verwerkt hij/zij/hun verhalen in kunst. Welke boodschap wil de kunstenaar brengen en hoe maakt die een keuze uit de verhalen?  Werkt hij/zij/hun met ‘echte’ verhalen of eerder sprookjes of mythes?  

Laat deze vragen je inspireren en klim in je pen. 

 

Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over de kracht van verhalen in creatieve creaties. Bezorg ons je beschouwing van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds. 


Winnaar van vorige editie 

Diana Willemsen won met haar gedicht ‘Het Kan’ de vorige editie van deze wedstrijd. 


Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vijf keer per jaar publiceren zij het magazine DNG. Vijf keer per jaar verschijnt hier een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema.

Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Publicatie in magazine DNG

Georganiseerd door Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw


Genres


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.