De Uitdaging - Het lanceerplatform van Azertyfactor

Omschrijving

Ben jij verslingerd aan het getik van je toetsenbord? Schrijf je vlot verhalen, gedichten, columns en/of reisverhalen? Wil je jouw woorden en zinnen het universum in katapulteren en beschik je over een stevige dosis Azertyfactor, de x-factor voor schrijvers? Neem dan deel aan deze uitdaging! 

OPGELET: Ook voor De Uitdaging betekenen de huidige covid-19 richtlijnen dat er enkele aanpassingen gebeuren. Gezondheid gaat altijd voor en dat is ook hier niet anders. De bouw van ons lanceerplatform duurt dus iets langer dan verwacht, maar wordt wel zeker afgewerkt! Op 28 november vindt de halve finale plaats, op 28 januari 2021 de finale. De huidige voorronde blijft onveranderd. Bij ‘verder verloop’ vind je alle toegevoegde informatie.

 

Creatief Schrijven gaat op zoek naar onbekende schrijvers met dé Azertyfactor, wat staat voor straf talent.
Ben jij zo'n talent? Dan krijg je op zaterdag 28 november als een van de dertig laureaten de kans om jouw schrijfkunsten te bewijzen tijdens de halve finale. Stroom je als één van de tien laureaten door naar de finale? Dan schotelen we  jou op zaterdag 23 januari nieuwe opdrachten voor tijdens een live event in Antwerpen. Aan het einde van de dag breng je een van je verse pennenvruchten voor een (online) publiek en vakjury. 


Prijzenpot

De vakjury, met onder anderen Siel Verhanneman en Vitalski, beslist wie dé ‘Azertyfactor 2020’ heeft en deze titel een jaar lang mag dragen. De winnaar gaat aan de haal met een persoonlijk coachingstraject en verschillende publicatiekansen.

Wie kan deelnemen? 

Iedereen ouder dan 16 jaar die nog geen Nederlandstalig boek (fictie) uitgaf, noch bij een erkende uitgever, noch in eigen beheer. Voorwaarde is uiteraard ook dat je vrij bent op zaterdag 28 november. 

Hoe neem je deel? 

1) Laat je inspireren door het onderstaande filmpje en schrijf een korte scène (proza, max. 500 tekens, spaties inbegrepen) uit. 

De scène speelt zich af op één plaats en wordt afgebakend door de opkomst en/of afgang van een of meer personages. Beelden uit het filmpje mogen zo expliciet of impliciet aanwezig zijn als je zelf wil, zolang de link duidelijk blijft. Je kiest zelf of je uit één beeld vertrekt of alle beelden aan elkaar weeft.

2) Schrijf ook een korte motivatie.

Waarom neem je deel aan deze uitdaging? Waarom zouden we net jou deze kans bieden? Vul dit antwoord in op het formulier bij de vraag 'Wat is je motivatie?'. 

 

Extra schrijftips nodig?

Bekijk het interview met Esohe Weyden, Igor Daems, An Leenders en Aya Sabi. Zij geven hun schrijfgeheimen prijs en tonen hoe ze de opdracht zouden aanpakken.

 

Verder verloop

Er wordt een halve finale aan De Uitdaging toegevoegd. Die vindt plaats op zaterdag 28 november, wanneer oorspronkelijk de slotdag zou plaatsvinden. De halve finale gebeurt volledig online. Er zijn dertig halve finalisten.

Uiterlijk 23 november contacteren we de dertig halve finalisten die de vakjury selecteerde. Zij nemen op 28 november deel aan de halve finale. Nadien kiest de vakjury welke tien laureaten naar de finale doorstromen.

De finale verschuift naar zaterdag 23 januari. Tien finalisten bewijzen hun schrijftalent. Creatief Schrijven hoopt in beperkte groep de finale live te kunnen organiseren. Indien dat niet kan, voorziet Creatief Schrijven een online finale. Begin januari wordt, volgens de covid-19 richtlijnen die op dat moment gelden, geëvalueerd welke optie op dat moment mogelijk is.

We kunnen dus nog niet beloven op welke manier de finale zal plaatsvinden. We kunnen wel beloven dat ze zeker op zaterdag 23 januari valt. Hou die dag dus vrij!

 

Winnaar eerste editie 2019

Vanessa Daniëls uit Dilbeek won vorig jaar op de Boekenbeurs, de ‘Azertyfactor 2019’, de eerste editie van deze wedstrijd. Zij wordt momenteel gecoacht door Stijn Vranken. Haar woorden verschenen het afgelopen jaar op een poster in onze cursus- en wedstrijdbrochure, in een schrift dat we maakten n.a.v. de Schrijfdag en op een kaart als troostgedicht voor de 1.500 deelnemers aan De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Vanessa Daniëls kreeg ook een interview op Radio 1.


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Persoonlijk coachingstraject en verschillende publicatiekansen

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.