deBuren zoekt schrijftalent (18-30 jaar) voor residentie in Parijs

Omschrijving

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

Nog voor je hun werk leerde kennen, gingen onder anderen deze makers mee:
Lize Spit, Nina Polak, Rebekka de Wit, Marieke Lucas Rijneveld, Aya Sabi, Joost Oomen, Sabrine Ingabire, Dewi de Nijs Bik, Carmien Michels, Jan Postma, Simone Atangana Bekono, Jelmer Mommers, Younes van den Broeck, Lies van Gasse, Emma Lesuis, Charlotte Van den Broeck, Obe Alkema, Maxime Garcia Diaz en Lotte Lentes.

Ze gingen er in gesprek met onder meer:
Radna Fabias, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Rachida Lamrabet, Maxim Februari, Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Maud Vanhauwaert, prof. dr. Gloria Wekker en alleskunner Rashif El Kaoui.

Ontdek hier meer informatie en meer over hoe je je kandidaat stelt voor de 10de editie: https://deburen.eu/schrijfresidentie-parijs-2021-hoe-deelnemen

Regels

Voorwaarden
 De kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 30 juni 2021 minstens 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar.
De kandidaat is beschikbaar van 17 tot en met 30 juli 2021. 
 
Praktische vereisten
Stuur uiterlijk op 22 februari om 11:00 een e-mail met de titel 'Met deBuren op schrijfresidentie' naar info@deburen.eu met twee bijlagen:

Bijlage 1: Je motivatie + de opdracht
Bijlage 2: Eén bewijs van schrijfvaardigheid

Ontdek de opdracht hier: https://deburen.eu/schrijfresidentie-parijs-2021-hoe-deelnemen

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Een plaats in de residentie. Als je geselecteerd wordt, vergoedt deBuren logies, reiskosten van en naar Parijs, en je ontvangt een tegemoetkoming voor (spijs-)kosten.

Georganiseerd door Vlaams-Nederlands Huis deBuren