Doe mee met de poëziewedstrijd van MAANDRANG (volwassenen)

Dagen
41
Uren
16
Min
11
Sec
48

Omschrijving

Van 19 januari tot 21 februari 2025 strijkt Maandrang, het festival van het poëtische verlangen, weer neer in Mechelen op initiatief van het Vermeylenfonds en De Sprekende Ezels. Dit langstdurende festival van het zinneprikkelende woord draait in 2025 opnieuw rond de Poëzieweek Vlaanderen & Nederland, die in het teken zal staan van het thema ‘lijfelijkheid’. We hadden het zélf zo goed niet kunnen bedenken!  

Met wulpse woorden, zinnenprikkelende klinkers, ondoordachte optredens, finessevolle films  en troostende tattoos willen we je dit jaar opnieuw de kans geven om nog en met 1 januari 2025 mee te doen. Schouder die pen; slaag aan, dat keyboard;en geef je over aan de zoetgevooisde lokroep van de Maandrang poëziewedstrijd. 

Ben je tussen de 1 en 111 jaar oud, dan kan je meedingen naar eeuwige roem en faam, onze grenzeloze liefde en bewondering, boekenpakketten en waardebonnen indien je ons het allermooiste gedicht aller tijden bezorgt over lijfelijkheid! 

Uit de inzendingen kiest de jury een favoriete gedicht én een favoriete versregel. Het winnende gedicht wordt gedrukt op een postkaart en het winnende vers op een bladwijzer. Beiden zullen tijdens en na het festival zowel digitaal als in print verspreid worden. En niet zomaar verspreid: we mikken op Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen. Zo kan je gedicht of versregel ineens op een paar duizenden exemplaren gratis gepubliceerd worden … 

Daarnaast zijn er ook boekenpaketten te winnen (meer info volgt) en nodigen we de winna(a)r(es) uit om het podium te betreden tijdens het festival. We zijn nog volop aan het organiseren, maar jij kan nú alvast deelnemen! 

Tenslotte hopen we jullie allemaal van 16/01 tot en met 21/02 in Mechelen te mogen verwelkomen tijdens Maandrang, en laten jullie bij deze over aan de grillige moodswings van de liefde, deze tijden en jullie favoriete huisslang of – tarantula.   

Deadline

1 jan 2025


Details

Prijs Verwerf eeuwige roem & prachtige prijzen zoals boekenbonnen, boekenpaketten, digitale en online print en een optreden op Maandrang!

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw, Maandrang


Genres