Dunk: woordkunstenaars gezocht

Omschrijving

Ben je tussen 14 en 25 jaar en schrijf je poëzie? Behoud de Begeerte zoekt in Antwerpen (stad en provincie) dichters van de toekomst. Stijl, inhoud, aantal decibels: dat bepaal je zelf.


Zend jouw gedicht in en maak kans op een wervelende video waarin jouw woorden grafisch tot leven komen, en waarbij je zelf meebeslist over de look and feel. De makers van de geselecteerde gedichten – twaalf in totaal – worden ook uitgenodigd voor een korte tour, met haltes in Antwerpen en Oostende.


Dunk is een initiatief van Behoud de Begeerte dat bestaat uit vijf jaartrajecten, telkens in een andere regio. Per traject gaan ze een jaar lang op zoek naar jonge stemmen die hun stad en regio op een persoonlijke manier vertegenwoordigen.


De deadline is 15 november voor de editie in Antwerpen. Zo lang hoef je echter niet te wachten! De jury komt namelijk vier keer per jaar samen om de inzendingen te bespreken.


Inzenden kan op https://dunk.begeerte.be/ 
Voor meer informatie, mail dunk@begeerte.be. 

Regels

1. Deelnemers zijn bij inzending minstens 14 jaar en maximaal 25 jaar jong.

2. Per deelnemer kunnen er maximaal vijf gedichten worden ingezonden.

3. Is Nederlands niet jouw eerste taal? Een gedicht in een andere taal is ook zeer welkom; stuur dan wel een vertaling in het Nederlands mee.

4. De video van elk geselecteerd gedicht komt tot stand in samenspraak met de dichter (m/v/x).

5. Door een gedicht in te zenden verklaart de dichter zich akkoord met een publicatie (online/print), wat de auteursrechten betreft. De online verspreiding is gratis en voor iedereen toegankelijk.

6. Deelnemers van wie het gedicht wordt geselecteerd, worden gecontacteerd door Behoud De Begeerte en worden uitgenodigd voor een korte tour in Antwerpen en Oostende. Er is een passende vergoeding voor elke presentatie.

7. De selectie van de twaalf gedichten gebeurt door een jury bestaande uit de twee Ambassadeurs van DUNK en uit een vertegenwoordiger van Behoud De Begeerte, Bibliotheek Permeke, Mestizo Arts Platform, Poëziecentrum en Voem. De jury komt vier keer per jaar samen om de inzendingen te bespreken. De selectie van de twaalf gedichten op jaarbasis wordt inhoudelijk gemotiveerd in de vorm van een juryverslag dat online wordt gepubliceerd.

8. De uiterste inzenddatum voor de editie in Antwerpen (stad/provincie) is 15 november 2023. Gedichten die na deze datum worden ingezonden, komen niet meer in aanmerking.

9. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor DUNK.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Een wervelende video waarin jouw woorden tot leven komen. Een korte tour met haltes in Antwerpen en Oostende.

Georganiseerd door Behoud de Begeerte