Festival van het landschap

Omschrijving

Het Tiegemse landschap heeft een grote invloed gehad op het werk van Stijn Streuvels. Vanuit zijn Lijsternest keek Streuvels uit over de velden. Kruip in de huid van Stijn Streuvels. Beeld je in dat jij zou mogen schrijven aan zijn bureau met het iconische raam dat uitkijkt op Tiegemberg. Welk verhaal of gedicht zou jij schrijven? Welke invloed zou het landschap dat Streuvels geïnspireerd heeft op jouw tekst hebben? Neem deel aan de schrijfwedstrijd in het kader van het Festival van het Landschap. 

 

Van 25 maart tot en met 7 april organiseert Intercommunale Leiedal het Festival van het Landschap in Tiegem en Sint Denijs. Voor deze gelegenheid organiseert Leiedal een grote schrijfwedstrijd voor zowel poëzie als proza, in samenwerking met het Lijsternest: Streuvelshuis en Schrijversresidentie.

 

Uit alle inzendingen worden drie winnaars geselecteerd. Hun tekst of gedicht zal tentoongesteld worden op de expositie van het Festival van het Landschap, de winnaars krijgen een Stijn Streuvels-boekenpakket en mogen optreden in het voorprogramma van jonge schrijfsters Astrid Haerens en Anneleen Van Offel tijdens het Festival (zondag 31 maart 2019). 

 

Wil je deelnemen aan deze wedstrijd? Bezorg maximaal drie gedichten of een verhaal van maximaal 1000 woorden. Inzenden kan tot en met vrijdag 8 maart 2019. De winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 20 maart 2019

 

WEDSTRIJDREGLEMENT

1. Enkel niet eerder gepubliceerd origineel Nederlandstalig werk komt in aanmerking.

2. Inzendingen gaan aan de slag met de opdracht: wat zou jij schrijven als je aan het bureau van Streuvels zat en uitkeek over het landschap? 

3. Beperk je tot maximaal drie gedichten of een verhaal van maximaal 1000 woorden.

4. Inzendingen moeten via e-mail ingediend worden bij thomas.jacques@cjsm.vlaanderen.be of via www.azertyfactor.be 

5. Inzendingen worden aanvaard tot en met vrijdag 8 maart 2019.

6. Alle auteurs behouden het auteursrecht op hun inzendingen.

7. De jury verplicht zich er niet toe feedback te geven op alle inzendingen.

 

Meer info: thomas.jacques@cjsm.vlaanderen.be

www.festivalvanhetlandschap.be

 

Het Festival van het Landschap is een initiatief van Leiedal en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid, Erfgoed Zuidwest, de gemeente Anzegem en de gemeente Zwevegem. 


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.