Flash Fiction - Nieuwe deadline!

Omschrijving

De European Association of Creative Writing Programmes (EACWP) organiseert dit jaar opnieuw een Flash Fiction wedstrijd: de spannendste ultrakortverhalenwedstrijd van Europa. Deelnemers uit dertien verschillende landen strijden tijdens deze wedstrijd om de prestigieuze titel van dé beste Europese flashfictionschrijver van het jaar en geldprijzen van 600 of 400 euro. Het thema is 'aankomsttijd'. 

Laat je inspireren door het thema 'time of arrival'. Klim in je pen en stuur je ultrakorte verhaal uiterlijk 1 april om 13u in! 

Het inschrijfformulier en meer informatie over het verloop van de wedstrijd vind je op de website van EACWP.

Veel succes gewenst! 

Vorig jaar won Nederlander Marc van der Holst met het verhaal (Klik); de Belgische inzending van dat jaar was van Johnny Nys.

Regels

  1. Deelnemers moeten een flash fiction tekst van 100 woorden indienen.
  2. Het thema is ‘aankomsttijd’ (‘time of arrival’).
  3. Teksten moet voorzien zijn van een titel.
  4. Het moet een nieuwe tekst zijn en deze mag niet eerder gepubliceerd zijn of eerder bekroond met een prijs in een nationale of internationale competitie.
  5. Teksten moeten gebruik maken van het EACWP format in de taal van deelname (Engels, Spaans, Catalaans, Portugees, Frans, Duits, Nederlands, Deens, Fins, Zweeds, Hebreeuws en Noors).
  6. De deelnemingsformulieren worden voor deelname geopend op 30 januari 2020 om 13u en worden gesloten op 1 april 2020 om 13u. Teksten die voor en na deze data worden ingediend, zijn van deelname uitgesloten.
  7. Alle teksten van de Europese finalisten zullen gepubliceerd worden op de EACWP website, niet later dan 30 april 2020.
  8. Alle vereiste gegevens zijn verplicht.
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Titel van beste flashfictionschrijver van het jaar in Europa, geldprijzen van €600 (eerste prijs) en €400 (tweede prijs)

Georganiseerd door EACWP