Gedichtenwedstrijd Bibliotheek & Davidsfonds Rotselaar 2021

Omschrijving

Droom weg en laat je verbeelding de vrije loop gaan. Het Davidsfonds Rotselaar en de bibliotheek van Rotselaar nodigen dichters van alle leeftijden uit de provincie Vlaams-Brabant uit voor een poëziewedstrijd met als thema ‘Dromen’. 

De gedichtenwedstrijd telt volgens leeftijd vier categorieën.

10-12-jarigen
13-15-jarigen
16-18-jarigen
volwassenen vanaf 18 jaar.

Thema:

Het thema van de wedstrijd is ‘Dromen”. 

 

Gedichten kunnen ingezonden worden vanaf 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op Gedichtendag, zaterdag 29 januari 2022 met tentoonstelling van een selectie van de beste gedichten in elke categorie en het voordragen van de winnende inzendingen.

Meer informatie via rotselaar.bibliotheek.be

Regels

  • Het gedicht is getypt op A4-formaat en mag niet langer dan één bladzijde zijn in Word of PDF. 
  • Voor de kinderen-, jongeren- en jongvolwassenenwedstrijd moet het gedicht in het Nederlands geschreven zijn. 
  • Voor de volwassenenwedstrijd mogen ook anderstalige gedichten deelnemen. 
  • De ingezonden gedichten van jongeren, jongvolwassenen en volwassenen mogen enkel een  schuilnaam vermelden.
  • Je kan deelnemen door je gedicht als bijlage te e-mailen naar bibliotheek@rotselaar.be. In je e-mail vermeld je de titel van het gedicht, de gebruikte schuilnaam, je voornaam, naam, volledig adres, geboortejaar, e-mailadres en gsm- of telefoonnummer. 
  • Voor de ingezonden gedichten van de kinderen mag op de voorkant van het A4-blad enkel het gedicht staan en op de achterkant de voornaam en naam, volledig adres en gsm- of telefoonnummer en e-mailadres) en geboortedatum van de deelnemer.
  • Elke deelnemer mag slechts één gedicht inzenden. 
  • Deelnemende gedichten mogen niet eerder gepubliceerd zijn, niet op het internet of in gedrukte vorm. De gedichten mogen op de dag van de prijsuitreiking, 29 januari 2022, niet bekroond zijn geweest in andere wedstrijden.
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Winnende teksten worden tentoongesteld in de bib

Georganiseerd door Bibliotheek Rotselaar & Davidsfonds Rotselaar


Genres