Gedichtenwedstrijd Route42

Omschrijving

Ben je minstens 16 jaar oud en woon je op het grondgebied van Route 42? Laat je inspireren door het thema ‘thuis’ en bezorg Route 42 jouw gedicht!

De winnaar van de juryprijs wordt een jaar lang Route 42-dichter en wint bovendien een poëtisch huiskamerconcert! De programmatie en hapjes worden voorzien door Route 42. De winnaar zorgt voor de locatie: in de eigen huiskamer, of een andere huiskamer waar je je thuis voelt.

De juryleden zijn dit jaar: Huguette Damiaens, Marleen De Smet en Maya Wuytack

Op woensdag 31 januari maken we de winnaars bekend tijdens een poëziehappening in het Arjaantheater in Geraardsbergen.

Deelnemen kan t.e.m. 26 november 2023. Inzendingen via e-mail naar gedicht@route42.be.

Meer informatie: https://route42.be/gedichtenwedstrijd-route-42-thema-thuis/

Regels

 1. ROUTE 42: werkt regionaal samen in Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem rond cultuur en bibliotheek, organiseert n.a.v. de Poëzieweek 2024, een GEDICHTENWEDSTRIJD met als thema: THUIS.
 2. Het ingestuurde gedicht moet origineel zijn en in het Nederlands geschreven zijn.
 3. De maximale lengte van een gedicht is 40 regels, inclusief witregels, exclusief titel (let op: een langer gedicht kan niet in meerdere delen worden ingestuurd.
 4. Elke deelnemer moet inwoner zijn van één van de 6 gemeenten en mag maximaal 1 gedicht inzenden. Dit gedicht mag nooit eerder deelgenomen hebben aan een wedstrijd, en mag nooit eerder gepubliceerd zijn.
 5. De leeftijdscategorie die kan deelnemen aan de wedstrijd is +16.
 6. De inzendingen moeten ten laatste 26 november 2023 aankomen via gedicht@route42.be
 7. Document 1 = Je gedicht: onderteken je gedicht niet, anders wordt  het uitgesloten. Document 2 = Een bijgevoegd document bevat de persoonlijke gegevens van de inzender: naam, adres, telefoonnummer, mailadres en geboortedatum.
 8. Een 3-koppige jury maakt een selectie van 6 gedichten uit alle inzendingen. Die gedichten komen in aanmerking voor 2 hoofdprijzen: de juryprijs en de publieksprijs. De winnaar van de juryprijs wordt een jaar lang Route 42-dichter en wint een poëtisch huiskamerconcert.  De winnaar van de publieksprijs wint een prijs t.w.v. € 100. De overige geselecteerden winnen een prijs t.w.v. € 25.
 9. De auteur geeft toestemming om zijn/haar gedicht te publiceren in een gedichtenbundel.
 10. De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden tijdens het slotfeest op woensdag 31 januari 2024 in Het Arjaantheater in Geraardsbergen. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.
 11. Leden van de jury en de organisatie mogen niet aan de wedstrijd deelnemen.
 12. Over de uitslag, die bindend is, kan niet gecorrespondeerd worden.
 13. De organisator is niet verantwoordelijk voor verloren gegane inzendingen. Inzendingen worden niet geretourneerd. Door deel te nemen aan deze gedichtenwedstrijd aanvaardt de inzender het reglement en elke beslissing van de jury.
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs De winnaar van de juryprijs wordt een jaar lang Route 42-dichter en wint een poëtisch huiskamerconcert. De winnaar van de publieksprijs wint een prijs t.w.v. € 100. De overige geselecteerden winnen een prijs t.w.v. € 25.

Georganiseerd door Route42


Genres