Haikuwedstrijd

Omschrijving

Op initiatief van B&B In ’t Stille Weg uit Kemmel loopt in de gemeente Heuvelland voor de tweede keer een haikuwedstrijd volgens aloude Japanse traditie en dat in samenwerking met het Huis van de Haiku. In het oude Japan werden immers al heel wat haikuwedstrijden georganiseerd, waaraan heel het volk spontaan deelnam. Er werden zelfs door de keizer persoonlijk haikuwedstrijden uitgeschreven. De haikumeesters beoordeelden de ingezonden werken en stelden er daarna vaak ook publicaties mee samen.

Klim in je pen en doe mee aan deze unieke wedstrijd. 

Voorwaarden

  • Je mag minimum drie en maximaal vijf haiku’s inzenden. 

  • De haiku’s hebben als thema: boerenpaard/ezel, velden/weiden, stal/schuur, stilte/leegte.

  • Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen klassieke, moderne of experimentele haiku’s. De belangrijkste vereiste waarop het werk ook voornamelijk zal worden beoordeeld, is het aanwezig zijn van de haikuziel, niet de vormelijke regels zoals bijvoorbeeld het exacte aantal van 17 lettergrepen.

Win een overnachting

De winnaar wordt in juni bekendgemaakt tijdens een feest op het erf van de B&B in Kemmel. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 juni, omkaderd door een leuke haikunamiddag. De hoofdprijs is een verblijf van 2 nachten voor 2 personen in de lokale B&B ‘In ’t stille weg’ in Kemmel.

 

Spelen met haikuregels

Geert De Kockere maakte meer dan 1.800 haikuregels over het Heuvelland. Die zijn samengebracht in een magische haikugenerator!  Neem een kijkje en laat je verwonderen!

Regels

Het reglement vind je op de website van Huis van de Haiku.

 

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Verblijf van 2 nachten voor 2 personen in de lokale B&B ‘In ’t stille weg’ in Kemmel

Georganiseerd door B&B In ’t Stille Weg in samenwerking met het Huis van de Haiku


Genres