Het Bankje

Dagen
08
Uren
02
Min
34
Sec
03

Omschrijving

Ooit al gedroomd over de vertolking van je verhaal door acteurs in een podcast? Of dat mensen op een bankje jouw verhaal smaken?  Doe dan mee aan deze wedstrijd.

Met ‘Het Bankje’ gaan Creatief Schrijven vzw, OPENDOEK en Kunstwerkt op zoek naar originele dialogen die zich afspelen tussen twee mensen op een bankje. We lanceren hiervoor deze wedstrijd. Vakjuryleden Pascale Platel en Daan Pleumeekers selecteren 20 teksten. Die worden door acteurs gespeeld en ingeblikt als podcasts. In de zomer zijn ze vervolgens te beluisteren via een QR-code op bankjes in meer dan 100 gemeenten.

'Het Bankje' liep vorig jaar met groot succes. Waag je kans en schrijf mee! 


Welke verhalen verwachten we? 

  • Het gaat om een dialoog tussen twee personen die zich bij voorkeur afspeelt op een bankje.
  • Je tekst telt maximaal 10.000 tekens, incl. spaties. 
  • Je mag, indien gewenst, bovenaan een korte presentatie zetten van je personages. Voorafgaand aan elke zin mag je dan werken met A en B als verwijziing naar de personages. Deze tellen niet mee in de max. 10.000 tekens. 

 

Webinar 'Dialogen schrijven'
Op donderdagavond  4 maart  en dinsdagavond 9 maart 2021 organiseren we een gratis online sessie 'Dialogen schrijven' met Pieter Delfosse. Beide sessies zitten helaas vol. 

Enkele schrijftips

Kies met zorg je twee personages. Weet wie ze zijn, wat er in hun rugzak zit, wat er op dit moment aan hun vuur ligt. Of waarom er geen vuur is, kan ook.

Kennen de personages elkaar of zijn ze vreemden? Het kan een toevallige ontmoeting zijn, of iets dat afgesproken is. Iets oud met verdriet of iets luchtigs dat lading krijgt… Zorg voor mooie energieën, die wisselen of knetteren.

De personages voeren een gesprek: een dramatische dialoog, een onthullende dialoog, een poëtische dialoog, een confronterende dialoog, een geestig steekspel, een filosofische dialoog… of een mix daarvan. Waar je inspiratie je brengt. 

Ook bezig met beeldende kunst? 

P.S: Ben je ook bezig met beeldende kunst of acteren? Kijk dan vanaf 16 februari zeker naar de open call voor ‘Het Bankje’ bij collega-organisatie Kunstwerkt of OPENDOEK

Deadline

15 mrt. 2021


Details

Prijs opname van dialoog in podcast en boekenbon t.w.v. 50 euro

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. Opendoek en Kunstwerkt