Het Poëtisch Parcour - wedstrijd voor scholen

Omschrijving

Ga op (hinkel)pad en creëer samen met je klas een gedicht dat je kan spelen! 

Speciaal voor jeugdboekenmaand slaan Bibliotheek Permeke en Creatief Schrijven Jong de handen in elkaar. Om de Poëzieweek met een knal te eindigen lanceren we een nieuwe lesmap voor het basisonderwijs: Het Poëtisch Parcour – creëer al spelend en hinkelend je gedicht. Je krijgt een ‘stap-voor-stap'-handleiding om sport en taal te combineren en zo met je klas een hinkelpad te maken voor de hele school.


En hoe fijn zou het zijn als dat hinkelspel dan ook daadwerkelijk permanent op de speelplaats komt te staan?


Bevindt jouw basisschool zich in Antwerpen? Doe mee aan de wedstrijd en wie weet, komt een ervaren kunstenaar het hinkelpad op jouw speelplaats schilderen. Het ontwerp van je klas insturen kan vanaf 30 januari tot en met 29 maart. Mail het naar post@creatiefschrijven.be. De winnende hinkelpaden worden geverfd tijdens Jeugdboekenmaand.


Liever zelf aan de slag op de speelplaats? Met veel krijt, inspiratie en onze lesmap is het spelplezier eindeloos.


Deze wedstrijd is een samenwerking van Bibliotheek Permeke en Creatief Schrijven Jong.

Regels

  • Het hinkelpad van je klas stuur je in pdf of jpg naar post@creatiefschrijven.be met het onderwerp ‘Het Poëtisch Parcour’ uiterlijk 29 maart.
  • Je basisschool bevindt zich in stad Antwerpen. 
  • De poëzie op het hinkelpad is geschreven in het Nederlands.
  • De poëzie op het hinkelpad is geschreven door de klas en bevat geen teksten die eerder gepubliceerd zijn. Bij vermoeden van plagiaat wordt de klas gediskwalificeerd. 
  • Tekeningen in/rond het Poëtisch Parcour worden aangemoedigd maar het hinkelpad bevat bij voorkeur geen ingewikkelde afbeeldingen of illustraties. 
  • Een ervaren kunstenaar komt tijdens Jeugdboekenmaand (maart) het hinkelpad schilderen op de speelplaats, in overleg met de school. 
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Een ervaren kunstenaar komt tijdens Jeugdboekenmaand (maart) het hinkelpad schilderen op de speelplaats.

Georganiseerd door Creatief Schrijven Jong