Het Rode Oor 2020

Omschrijving

Het Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde, een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

Schrijf een prikkelend, literair, erotisch kortverhaal om naar te luisteren, met de focus op erotische fantasie. Seks mag, maar hoeft niet. Stuur je verhaal (max 800 woorden) vóór 24 februari 2020 (11:00u) naar debbie@deburen.eu

Een vakkundige jury maakt een selectie van 8 verhalen.

De jury van Het Rode Oor 2020 bestaat uit Corine Koole (journalist en auteur), Simon(e) van Saarloos (filosoof en auteur), Anaïs Van Ertvelde (historicus en auteur), Rashif El Kaoui (theatermaker en auteur), Y.M.P. (woordkunstenaar), Debbie Marbus (oprichter Het Rode Oor) en Lucas De Man (theatermaker). 

De acht beste verhalen worden voorgedragen tijdens een simultaanfinale in Amsterdam en Antwerpen. De winnaar krijgt Het Rode Oor (een ontwerp van Helen Blanchaert), een geldprijs van 250 euro en feedback van de jury. De 8 beste verhalen worden gepubliceerd en krijgen een podcastversie. De beste verhalen krijgen ook een plaats in de erotische tentoonstelling die Lucas De Man met Nieuwe Helden in 2020 ontwikkelt.

Meer info, tips van de jury en winnende verhalen van vorige edities vind je hier: https://www.deburen.eu/magazine/2420/het-rode-oor-schrijf-een-erotisch-kortverhaal

Regels

 

 • Stuur je verhaal als word-document (max 800 woorden) vóór 24 februari 2020 (11:00u) naar debbie@deburen.eu. Graag met de volgende gegevens: naam (of pseudoniem), e-mailadres en gsm-nummer.
 • De tekst moet geschreven zijn in het Nederlands.
 • Je mag als duo of groep deelnemen. Indien het verhaal van een duo of groep de finale wint, treedt één persoon van de groep of het duo op als afgevaardigde.
 • Je mag slechts met één tekst deelnemen, dat geldt ook voor groepen en duo´s.
 • Het verhaal mag nog niet zijn gepubliceerd.
 • Op dinsdag 31 maart 2020 worden tijdens de simultaanfinales in De Nieuwe Liefde in Amsterdam en het Zuiderpershuis in Antwerpen de 8 finalisten publiek bekend gemaakt. We vragen kandidaten om die datum vrij te houden in hun agenda.deBuren contacteert de finalisten een week op voorhand. 
 • De 8 beste inzendingen worden na de wedstrijd gepubliceerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde als tekst en als podcast.
 • De winnaar krijgt Het Rode Oor, een beloning van €250 en feedback van de jury.
 • De 8 finalisten ontvangen feedback van de jury.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Uit alle inzendingen wordt een aantal teksten door Stichting Nieuwe Helden uitgekozen voor de realisatie van een erotische tentoonstelling. Stichting Nieuwe Helden neemt te zijner tijd contact op met de auteurs van de betreffende teksten voor het maken van verdere afspraken omtrent het gebruik.
Deadline

Afgelopen


Details

Prijs De winnaar krijgt Het Rode Oor (een ontwerp van Helen Blanchaert), een geldprijs van 250 euro. De 8 beste verhalen worden gepubliceerd en krijgen een podcastversie. De beste verhalen krijgen ook een plaats in de erotische tentoonstelling van Lucas De Man.

Georganiseerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis.