El Hizjra Literatuurprijs 2022

Omschrijving

Schrijf jij met hart en ziel en vind je het tijd om je toverkunst met een groter publiek te delen? Stuur dan jouw verhaal of gedicht deze zomer in! De El Hizjra Literatuurprijs is de enige literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen.

Tot 1 september 2022 kun je jouw verhaal en/of gedicht opsturen. Vervolgens buigt de jury, o.l.v. Petra Stienen zich over de inzendingen. Rond eind september 2022 zal de longlist bekend worden gemaakt en zullen de finalisten samen komen voor een avond vol inspiratie en ongehoorde verhalen. Daar kan jij bij zijn!

 

Literatuurprijs
De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong schrijftalent met een bi-culturele achtergrond. Een podiumplaats vormt regelmatig de springplank naar een literaire loopbaan. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Lamia Makaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

El Hizjra biedt ook jong en kleurrijk literair talent een podium en faciliteert inspirerende schrijfworkshops en literair-culturele evenementen. Dit speelt een grote rol binnen de maatschappelijke doelstelling: bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte is voor alle burgers en waarin participatie meer dan vanzelfsprekend is.

DOE MEE!
Zend je gedicht of korte verhaal in vóór 1 september 2022 via de site van El Hizjra.

Er zijn twee categorieën: poëzie en proza. Je ingezonden werk is nog niet eerder gepubliceerd. Je bent vrij om te schrijven over een thema naar keuze. Korte verhalen zijn tussen de 600 en 2500 woorden. De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers uit te sluiten.

 

De kleur geel 

De bundel ‘De kleur geel’ is vernoemd naar het verhaal waarmee Naome Al-Saqqaf (1997) in 2015 de El Hijzra Literatuurprijs voor proza won. Deze bundel bevat behalve de winnende verhalen en gedichten van de El Hizjra Literatuurprijs edities 2013 t/m 2015. 

Regels

Tot 1 september 2022 kun je jouw verhaal en/of gedicht opsturen via de El Hizjra website.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Trofee, publicatie- en podiumkansen

Georganiseerd door El Hizjra