(Jeugd)Dichter van Gavere

Omschrijving

Schrijf jij al een tijdje poëzie of wil je dat voor de eerste keer proberen? Stuur voor
17 december 2022 je gedicht in en maak kans om Dichter of Jeugddichter van Gavere 2023 te worden. Het thema van dit jaar is ‘vriendschap’.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Wat betekent ‘vriendschap’ voor jou? Kruip in je pen, zeg het met een gedicht en misschien word jij wel Dichter of Jeugddichter van Gavere 2023!

Prijsuitreiking
De laureaten worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 25 januari 2023 om 19.30 uur. Meer details volgen later.
Meer weten
Op zoek naar inspiratie? Lees alles over Gedichtendag en de Poëzieweek op
www.poezieweek.com.
Nog vragen over de wedstrijd? Neem contact op via 09 389 29 80 of cultuur@gavere.be.

Regels

Thema
Het thema van Gedichtendag en Poëzieweek 2023 is ‘vriendschap’.  Gedichten die niet aan het thema beantwoorden worden uitgesloten.

Categorieën
Je neemt deel in je eigen leeftijdscategorie:

  •  Kinderen: van 9 tot en met 11 jaar (geboren tussen 01/01/2011 en 31/12/2013)
    Deze categorie staat open voor alle kinderen van die leeftijd die wonen en/of naar school gaan in Gavere.
  • Jongeren: van 12 tot en met 15 jaar (geboren tussen 01/01/2006 en 31/12/2009)
    Deze categorie staat open voor alle jongeren van deze leeftijd. Waar je woont, is bij deze categorie niet van belang.
  • Jongeren vanaf 16 jaar (geboren vóór 01/01/2006) en volwassenen. Deze categorie staat open voor alle (jong)volwassenen vanaf 16 jaar. Waar je woont, is bij deze categorie niet van belang.

Deelname

  • Schrijf 1 gedicht in het Nederlands. Je mag slechts 1 gedicht inzenden.
  • De lengte is maximaal een A4-blad (Arial 11 – regelafstand 1). Je naam, initialen of pseudoniem mogen niet bij of in het gedicht voorkomen.
  • Stuur je gedicht voor 17 december 2022 per e-mail (als bijlage) naar cultuur@gavere.be. Vermeld in de e-mail je naam en voornaam, je adres, je geboortedatum en je telefoonnummer.

Uiterste inzend- en afgiftedatum
Bezorg je inzending vóór 17 december 2022.

Jury
De jury beoordeelt de ingezonden gedichten anoniem en onafhankelijk. De jury maakt een nominatielijst bekend, selecteert de winnende gedichten en kent de prijzen toe.

Plagiaat is niet toegestaan. Als blijkt dat het gedicht van een deelnemer een reeds bestaande tekst van een derde bevat, wordt hij/zij gediskwalificeerd. De inzending mag nog niet gepubliceerd zijn of ingediend voor een andere literaire wedstrijd. Zelfs indien dit wordt vastgesteld na de jurering wordt met terugwerkende kracht het gedicht uit de nominatielijst en/of laureatenlijst verwijderd. Indien reeds een prijs werd toegekend, dient deze terug te worden ingeleverd.

Juryleden, leden van de werkgroep en hun inwonende gezinsleden kunnen niet aan de wedstrijd deelnemen.

Met uitzondering van het publieke juryverslag wordt er niet over de jurering gecommuniceerd. De uitslag van de jury kan niet betwist worden
Prijzen
Een selectie van gedichten (nominatielijst) wordt tentoongesteld. Er kan een prijs toegekend worden per leeftijdscategorie. Het gedicht van de laureaten wordt gepubliceerd via de gemeentelijke communicatiekanalen. Minimaal wordt de markantste regel vereeuwigd op een openbare plaats in de gemeente Gavere. De organisator heeft het recht om de gedichten te laten voordragen, te publiceren en tentoon te stellen.

Mededeling van de uitslag en de prijsuitreiking
De genomineerden en laureaten worden in de loop van januari 2023 persoonlijk op de hoogte gebracht. De niet-genomineerden kunnen tijdens de Poëzieweek 2023 (26 januari tot 1 februari 2023) de selectie en het juryverslag nalezen via www.gavere.be. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 25 januari 2023, de avond voor de start van de Poëzieweek.

Door deelname aan de gedichtenwedstrijd verklaart de deelnemer zich akkoord met het reglement.

Nog vragen over de wedstrijd? Neem contact op via 09 389 29 80 of cultuur@gavere.be .

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Boekengeschenk

Georganiseerd door Lokaal bestuur Gavere; een samenwerking van de bibliotheek, de dienst vrije tijd en het cultuurplatform


Genres