Jeugdstadsdichter Dendermonde

Omschrijving

Dendermonde gaat op zoek naar de allereerste Jeugdstadsdichter.

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud? En woon of ga je naar school in Dendermonde of één van de deelgemeenten, dan kan je je kandidaat stellen.

De kandidaten sturen twee gedichten in. Eén tekst heeft als thema ‘vriendschap' en dat met een creatieve link naar Dendermonde. Het thema van de tweede tekst is vrij te kiezen.
Alle ingezonden gedichten worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit organisatoren, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en professionele dichters. Na een eerste beoordelingsronde volgt een shortlist. Deze genomineerden worden uitgenodigd voor een gesprek. Hierna selecteert de jury de uiteindelijke laureaat.

Kruip dus in je pen en doe mee voor 7 december 2022.

 

Poëzieweek 2023

De officiële aanstelling van de kersverse Jeugdstadsdichter vindt plaats op Gedichtendag (26 januari 2023) in de bibliotheek. Zowel de laureaat als de overige genomineerden zullen aanwezig zijn en dragen hun eigen gedicht voor. Dit optreden vormt het voorprogramma van de auteurslezing met centrale gast Mustafa Kör, Dichter des Vaderlands.


Vervolgtraject met toonmomenten

De Jeugdstadsdichter draagt twee jaar deze titel. Verspreid over deze periode verwachten we van de Jeugdstadsdichter acht nieuwe gedichten, die op vooraf vastgelegde tijdstippen op evenementen in de stad en/of de bib worden voorgedragen. Om zowel de Jeugdstadsdichter als de genomineerden uit de shortlist optimaal te ondersteunen, krijgen ze begeleidingssessies om hun schrijftalent verder te ontwikkelen en een sessie podiumvoordracht.

Meer info: bibliotheek@dendermonde.be

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs titel Jeugdstadsdichter, publicatiekansen

Georganiseerd door Stad Dendermonde


Genres