(ont)LEZEN

Dagen
11
Uren
20
Min
25
Sec
57

Omschrijving

Lezen we anno 2023 nog veel boeken? Hoe krijgen we jongeren aan het lezen?  Wat doet een boek lezen met je? Wat trekt je aan in een boek? Hoe kies je een boek? Wat doet het met je erna? Welke invloed heeft een boek op je leven? Kan jij je een leven zonder literatuur of lezen inbeelden?

In deze schrijfwedstrijd straat het thema literatuur, lezen en leesbevordering centraal. 

Kans maken op publicatie in magazine?

Klim in je pen en schrijf een tekst over literatuur, lezen en/of leesbevordering. Bezorg ons je beschouwing in de vorm van een gedicht of ultrakorte verhaal van maximaal 150 woorden en wie weet, prijken jouw woorden binnenkort in het volgende magazine DNG van het Vermeylenfonds. 

 

Winnaar van vorige editie 

Amber Herstraets won met haar gedicht ‘Museumbezoek’ de vorige editie van deze wedstrijd. 

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vijf keer per jaar publiceren zij het magazine DNG. Vijf keer per jaar verschijnt hier een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema.

Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deadline

15 feb. 2023


Details

Prijs publicatie in het magazine DNG

Georganiseerd door Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw