Open oproep #40 (des)illusie

Omschrijving

De open oproep voor Kluger Hans #40 is er! Het thema voor deze editie is ‘(des)illusie’.

Het lijkt voor de hand te liggen dat literatuur iets met illusie te maken heeft. Als in een goocheltruc creëert een schrijver met behulp van woorden een fictieve wereld, en de lezer wordt meegesleept in dit verhaal. Kan een tekst dan wel iets over het echte leven vertellen? En wat gebeurt er wanneer je deze fictieve wereld in je tekst systematisch onderuit begint te halen?

Anderen zullen misschien zeggen dat de bedoeling van literatuur net het wegnemen van illusies is, het doorprikken van de naïeve denkbeelden van de lezer. Verhalen en gedichten kunnen een nieuw licht werpen op de wereld, je op een andere manier naar het leven doen kijken.

Of misschien zie jij kunst en literatuur wel als een remedie tegen een gevoel van desillusie, als iets dat mensen hoop kan bieden in moeilijke tijden. Of wil je komaf maken met enkele gangbare illusies over wat literatuur hoort te zijn. Misschien schrijf je over personages wiens illusies over het leven geleidelijk aan doorbroken worden. Als dit thema je creativiteit geprikkeld heeft, aarzel dan niet om je verhalen, gedichten en essays in te zenden voor ons veertigste nummer, (des)illusie!


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.

Deadline

Afgelopen


Details

Prijs Publicatie in Kluger Hans #40 (des)illusie

Georganiseerd door Kluger Hans


De wedstrijd is afgelopen. Je kan niet meer deelnemen.